søndag den 30. marts 2014

Dorte Roholte; Mærkelige MyntheDorte Roholte; Mærkelige Mynthe

Først og fremmest vil jeg sige at jeg synes forsiden er virkelig interessant - der kan bygges nogle teorier om hvad bogen handler om, allerede ud fra den. For det andet, så er det en rigtig god bog, der tager fat i en del vigtige problemstillinger, men mere om det senere.

Mynthe vågner på sin 13 års fødselsdag efter en meget mærkelig drøm, hvor hun bl.a. bor i et andet hus. Hun ryster drømmen af sig og går ned for at spise morgenmad med sin lillebror, mor og far. Hun gætter hvad der er i hendes gave og det er ikke bare et almindeligt gæt, det er sådan at hun er 110% sikker på at det er et gavekort.

I skole oplever Mynthe andre sære ting og hendes veninde Klara synes det er vildt spændende at Mynthe er blevet synsk. For så kan hun måske finde ud af om Rasmus er vild med Klara?

Derhjemme er der en anspændt stemning og Mynthe forstår ikke helt ved ikke helt hvordan hun skal tackle det. Hun opsøger sin farmor og finder ud af at hun havde samme evne, med at se ind i fremtiden og vide ting før de skete.

En dag logger Mynthe på Facebook og kan se at Rasmus, som Klara er vild med, har "synes-godt-om" en del af hendes aktiviteter, Klara flipper ud og dropper Mynthe, til fordel for "Wildgirls" - en pigebande på skolen. Mynthe er ked af det og føler sig uretfærdigt behandlet - det er ikke hendes skyld at Rasmus bedre kan lide hende. Mynthe opsøger igen sin farmor og spørger om lov til at skrive et skoleprojekt om hende, da hun er blevet adopteret som barn, og det måske er derfra den mærkelige evne kommer.

Samtidig får Mynthe sandheden at vide om hvad der sker derhjemme, selvom hun allerede havde gættet det, og hun finder ud af at hendes drøm fra hendes fødselsdag måske alligevel kommer til at gå i opfyldelse.

Som skrevet før bliver der taget fat i en del problemstillinger; venskab, den første kærlighed, skilsmisse, uvenskab og familie, men egentlig synes jeg godt at bogen kan bære det. Selvom der er nogle lidt lange passager en gang i mellem, er bogen meget flydende og sammenhængende skrevet.

Jeg glæder mig helt klart til at læse de(n) næste bog/bøger i serien!

Fakta:
Forlag: Carlsen
Udgivet i 2013
155 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar