søndag den 23. marts 2014

Rainbow Rowell; Eleanor & ParkRainbow Rowell; Eleanor & Park

Eleanor er den nye pige på skole og hun er bestemt ikke som alle de andre. Hun har knaldrødt hår, er lidt buttet og går i underligt tøj og så dufter hun af jordbær. Den første dag i bussen er der ikke andre pladser end ved siden Park. I starten ignorerer de hinanden, indtil han finder ud af at hun sidder og læser de tegneserier han har med hver dag - en dag låner han en af dem ud til hende.

Park synes at Eleanor er underlig, hun går i noget mærkeligt tøj, men hun dufter af jordbær. Da han ser hende første gang på bussen passer hun slet ikke ind og da der ikke er plads andre steder end ved siden af ham, lader han hende sidde der. Han låner hende tegneserie og kassettebånd. De bliver venner.

De bliver mere end det.

Men Eleanor kommer fra et socialt belastet hjem, hendes stedfar smed hende ud og hun boede ikke hjemme i over et år. Hendes mor tør ikke gå fra stedfaren og Eleanors søskende er også skræmt af ham. Park derimod kommer fra et pænt hjem, hvor der ikke mangler noget - han har svært ved at forstå at Eleanor vil spare på batterierne til en walkman fordi han aldrig har oplevet at være fattig.

De forelsker sig - men det er ikke nemt, når omverdenen har svært ved at acceptere dem. Eleanor bliver mobbet på skolen, Park kommer op at slås - de bliver kærester, slår op og finder sammen igen, alt sammen fordi de opdager at hverdagen er nemmere når de er sammen.

Men da en frygtelig sandhed får op for Park er han nødt til at hjælpe Eleanor med at flygte - også selvom det kan betyde at han aldrig ser hende igen!

Dette er en meget smuk og rørende historie om den første forelskelse, og hvor svært det kan være at følge sit hjerte selvom det er det man har allermest lyst til!

Fakta:
Forlag: Gads Forlag
Udgivet i 2014
Original titel: Eleanor & Park
309 sider

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar