onsdag den 19. marts 2014

Sidsel Katrine Slej; Sanddrømmeren


Sidsel Katrine Slej; Sanddrømmeren

Fréa er en helt almindelig pige, der går i skole, har fritidsinteresser (især klaver) og venner. Dog har hun nogle ualmindelige drømme - der har en tendens til at blive til virkelighed. Alt dette bliver vendt på hovedet en dag en jætte bryder ind i hendes hus og hendes mor hugger armen af den med et sværd.

Først vil Fréa ikke tro på sin mors forklaring - helt ærligt, skulle valkyrier og einherjer findes i virkeligheden? Ligesom Asgård og de nordiske guder? Fréa har svært ved at tro på det, men da hendes mors hest, Aslak, kommer for at bringe dem til Asgård begynder Fréa at forstå. Hun kommer fra en meget gammel og betydningsfuld slægt der lever i Asgård og hun er udset til at blive sanddrømmer og valkyrie!

I Asgård forlader hendes mor hende for at lede efter Fréas far, der er forsvundet under en mission. Samtidig skal Fréa starte i valkyrie-skole, lære at ride og hele sår. Men ikke alt er som det skal være i Asgård og selvom Fréa hurtigt får venner, får hun også fjender. Derudover er Asgård ikke ligesom Midgård, ingen telefon, ingen tv og ingen nymodens tanker om hvad kvinder må og ikke må.

Da hun bliver kidnappet af jætterne og taget med til Udgård, finder hun sin far og ikke mindst en spion - men hvem er han spion for? Under hendes flugt møder hun både venner og fjender.

Hjemvendt i sikkerhed, får hun sandheden at vide - hun er blevet forudset til at blive den mægtigste sanddrømmer og hun er også forlovet, hvilket Fréa i starten har meget svært ved, for hvordan kunne hendes forældre love hende væk, allerede fra hun var helt lille.

Fréas prøvelser er bestemt ikke overstået efter hendes kidnappelse og da en af hendes bedste venner fra Asgård bortføres tager Fréa kampen op, hvilket får store konsekvenser - ikke blot for Fréa, men også hendes familie og de andre beboere i Asgård.

"Sanddrømmeren" er en udmærket bog om den nordiske mytologi - da jeg læste den, havde jeg hele tiden tankerne på Erik Menneskesøn serien. "Sanddrømmeren" er en spændende børnebog til dem der kan lidt at læse om mytologi, men også stadig almindelige hverdags problemer - som mobning, kæresteri og forelskelse, familieproblemer og forræderi.

Fakta:
Forlag: Turbine
Udgivet i 2013
251 sider

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar