mandag den 10. marts 2014

Gillian Flynn; Mørke stederGillian Flynn; Mørke steder

Da Libby Day var syv år oplevede hun et barns værste mareridt - hun oplevede at hendes to søskende og mor blev brutalt myrdet! I følge Libbys vidneudsagn var det hendes teenage bror Ben der gjorde det - men var det nu også det?

25 år senere lever Libby et lidt sørgeligt liv - hun har levet af de penge fra fonde som folk har indbetalt på fordi de synes det var synd for Libby, samt penge fra en bog hun skrev. En dag bliver hun kontaktet af Lyle, der er medlem af en Mordklub - og Mordklubben vil betale Libby for at kontakte folk fra hendes fortid for at opklare hvem der i virkeligheden myrdede familien Day. Ingen i Mordklubben er overbevidst om at det var Ben der gjorde det, og jo længere Libby dykker ned i sin fortid, jo mere i tvivl bliver hun også selv.

Hun overtales også til at besøge Ben i fængslet, for første gang siden hun var med til at sætte ham bag tremmer. Men selvom hun gerne vil tro på ham, så lyver han fortsat om hvad der virkelig skete den aften - og det er først da Libby selv, igen, bliver jagtet af en morder at sandheden går op for hende. Og det var bestemt ikke hvad hun havde forestillet sig at der skete den januar aften.

Gillian Flynn er også kvinden bag "Kvinden der forsvandt", som jeg synes var en fantastisk spændende og velskrevet bog, med en slutning man ikke lige havde forestillet sig. "Mørke steder" er også god, men ikke ligeså god som "Kvinden der forsvandt" - selvom der er lignende elementer. I "Mørke steder" følger vi Libby i nutiden, men springer så tilbage til dagene op til mordene, og "Mørke steder" har også en noget anderledes slutning end jeg havde forestillet mig.

Udmærket krimi med en god portion spænding, vold, blod og familieproblemer.

Fakta:
Forlag: Jentas
Udgivet i 2009
Original titel: Dark places
361 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar