onsdag den 12. marts 2014

Sally Green; Halvkode


Sally Green; Halvkode (Half bad, #1)

"Halvkode" er det første bind i serien om Nathan. Nathan er halv hvid heks og halv sort heks. Vi er i nutidens England hvor hekse lever frit blandt mennesker, som kaldes fro i denne bog. Nathan er et uønsket barn - hans mor (der er hvid heks) har begået selvmord og hans far er den mægtigste sorte heks der findes, og har en hel del mord på samvittigheden, deriblandt Nathans halvsøskendes far. Som I nok kan regne ud, anses de hvide hekse for de gode og de sorte for onde.

Nathan har det svært - Rådet for heksene bliver ved med at udstede formaninger der gør det svært for ham at være nogen steder. I skolen går det ikke meget bedre, og da han forelsker sig i Annalise - som kommer fra en stolt familie af hvide hekse, bliver det ikke meget bedre og efter et møde med hendes brødre er han mærket for livet.

Han fjernes fra sit hjem hos sin bedstemor og anbringes ude i skoven - langt fra alt og alle, hvor han anbringes i et bur af den Jæger (de hvide hekses specialenhed), som har fået til opgave at passe på ham (læs: holde ham indespæret).

Nathan går meget op i hvad der skal ske med ham til hans 17 års fødselsdag - for hvide hekse får 3 gaver og skal drikke deres forfædres blod for at blive rigtige hekse og få deres evne - men Nathan er ikke sikker på at dette også kommer til at ske for ham, og hvis det ikke gør - dør han!

Det lykkedes Nathan at flygte, og nu, på flugt fra Jægere og hvide hekse, begiver han sig ud for at finde Mercury, en kraftfuld sort heks, der kan hjælpe ham - men hun er ikke gratis og Nathan er ikke sikker på at han er villig til at udføre de to tjenester hun kræver af ham.

Samtidig kommer dagen for Nathans 17 års fødselsdag og han bliver mere og mere usikker på hvordan det kommer til at gå. Bedre bliver det ikke da en af Mercurys hjælpere, Gabriel, bringer Annalise, der er flygtet fra sin familie for at finde Nathan, til Mercurys hjem, med teorien om at hun er spion.

"Halvkode" er en virkelig spændende, velskrevet og umuligt-at-lægge-fra-sig-bog! Jeg har læst den på en eftermiddag og jeg var underholdt hele vejen igennem. Der er både familie- og søskendeproblemer, magi, kærlighed og krig.

Læs den - du vil bestemt ikke fortryde det!

Fakta:
Forlag: Carlsen
Udgivet i 2014
Original titel: Half bad
480 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar