søndag den 30. marts 2014

Jana Oliver; FortabtJana Oliver; Fortabt (The Demon Trappers, #1)

Riley Blackthorne, datter af den berømte dæmonfanger Paul Blackthorne, vil mere end noget andet i verden gå i sin fars fodspor, men det er ikke nemt i en verden der der mandsdomineret. Hun er dog blevet lærling og har fanget sine første ettere.

En aften er Paul og makkeren Beck Denver på jagt efter en treer da det går galt og en femmer blander sig i kampen. Beck kommer ud på den anden side, men det gør Paul ikke. Knust af sorg og bekymring skal Riley nu holde øje med sin fars grav indtil fuldmåne, for ellers tager nekromantikerne ham. Og hun skal stå imod, for der vil komme mange fristende tilbud.

En aften begiver hun sig ud for at fange en treer på egen hånd og for at bevise overfor Beck at hun godt kan tage vare på sig selv. Jagten går dog ikke som planlagt, hun fanger dæmonen, mister den og bliver hårdt såret. Beck er ude af sig selv af bekymring, for Riley betyder mere for ham end han er villig til at indrømme.

Rileys træning skal nu overgå til en anden mester og ham der bliver valgt er bestemt ikke venligt stemt overfor hende, men træning er træning, og hun bider det i sig, for hun vil under ingen omstændigheder viser at hun er svag, bare fordi hun er en pige.

Riley forelsker sig i Simon, Harpers anden lærling, og han hjælper hende også med at holde vagt ved graven, som stadig er meget besøgt at nekroer der lover guld og grønne skove.

Riley finder ud af at hendes far var i gang med at undersøge hvorfor det ikke er alt vievand der har den ønskede effekt på dæmonerne og hun sætter sig for selv at undersøge mere og dette fører til et gruopvækkende fund der kan få konsekvenser for alle dæmonfangere.

Men prøvelserne er ikke færdige endnu, og da hendes far dukker op for at advare hende til et møde for dæmonfangere, spidser situationen yderligere til og Riley står pludselig overfor nogle af de sværeste valg hun har været nødt til at foretage.

En rigtig god og spændende dark-fantasy historie, om at miste, at forelske sig, at klare sig gennem en hverdag der er fyldt med fare og død og samtidig om at finde sig selv i al det rod. Jeg glæder mig helt sikkert til at læse de næste bøger i serien og jeg hepper på at Riley nok skal træffe de rigtige valg!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i 2014
Original titel: Forsaken
Antal sider: 497 sider
Læst på dansk
Målgruppe: Ung voksen

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar