torsdag den 4. september 2014

Camilla Wandahl; Hjerte i vente


Camilla Wandahl; Hjerte i vente

Jeg nikker, fordi jeg ikke ved, hvad jeg elles skal gøre. Der er pause og børn alle steder. De kører rundt i skriggule gocars og sjipper og er forårsagtige. Sommetider er det nemt at være lille. Hvis bare man ikke er syg som Freja, eller ens far forsvinder et halvt år. Så er det nem.
- Medmindre der altså er en anden? fortsæter Mads.
- Det er der ikke ... jeg mener, jeg er ikke sådan en, der er sammen med flere på én gang, vel?
- Det kunne godt være, at du var forelsket i en anden.
Ja, det kunne det måske. Det kunne godt være, at jeg var glødende-gnistrende-begyndende forelsket i nogen.

Gry havde glædet sig til forår, til skole, til billedskolen og solen. Men Gry glæder sig ikke mere. Hvad er der at glædes over? Grys lillesøster er syg. I hjertet. Så i stedet for at tiden går sin vante gang og der er noget at se frem til, er der nu kun Vente. For både mor, far og Gry venter. Venter på den specielle telefon skal ringe om at der er et hjerte til Freja.

Så Gry synes at skolen er ligemeget. At veninden, Anna, gerne vil score Daniel. At hun kysser med Mads og de bliver kærester. Selv billedskolen føles ligemeget. Det der ikke er ligemeget er Det Gule. En frygtelig følelse-skygge-mand der forfølger Gry og gør hende endnu mere dårlig tilpas end før. Hun frygter ham. Hele hendes krop reagerer når han er til stede og han fortæller hende forfærdelige fakta. At Anna ikke vil kunne håndtere sandheden om Grys situation.

Det eneste der ikke er ligemeget, er Andreas. For Andreas forstår ... eller gør han? Men Andreas er også 19 og Gry er kun 14, men det er kun 5 år? Det er da ingenting. Eller er det?

"Hjerte i vente" er en god ungdomsbog om den første svære kærlighed. Om de valg det medfører når den der er forelsket i en, ikke er den samme som man selv er forelsket i. Om venskaber der går i stykker, men bliver bygget op igen. Om familier der befinder sig en svær situation, både mht. sygdommen der har ramt Freja og med ensomheden når den ene forældre flytter væk. Og om alle de følelser der suser rundt inde i en 14 årig piges hoved og hjerte, når alle disse problemer sker på én gang.

Faka:
Forlag: Høst & Søn
Udgivet i 2009
Antal sider: 181
Genre: Realistisk ungdomsroman
Målgruppe: 13-15 år

Ingen kommentarer:

Send en kommentar