mandag den 8. september 2014

Cecilie Eken; Den døde helt

Cecilie Eken; Den døde helt

Jeg kan se på Vidar, at vi er enige. Der bliver krig nu. Krig og kamp som verden ikke har set det længe.

Den onde hertug Kord har taget både Ullvar den Vise og Hannes til fange på sin bord. Selvom hverken Eriann eller Vidar har lyst til at slås, samler de en hær og tager af sted for at befri dem. Men hertug Kord er ingen nem modstander, og han har oven i købet en grusom heks med en tæmmet drage på sin side. Krigen om Fagermark er brudt ug, og det bliver en kamp til døden.

Eriann og Vidar er tilbage i Beri hos Vidars familie og alt er fryd og gammen. Indtil en aften de får uventede gæster - både gode og onde. Gerda dukker op, sulten, såret og sårede fødder efter at have været på flugt. Hun fortæller om hertug Kord der har bortført Ullvar og Hannes og holder dem indespæret på sin borg. Eriann og Vidar er ikke i tvivl - de må og skal befries!

Dette er dog lettere sagt end gjort og de får brug for alt det held og de folk de kan samle. For hertugen har en kæmpe hær, en heks og tilmed også en drage. På rejsen til Fragermark er der dog mange der vil kæmpe mod tyrannen og snart har Eriann og Vidar også en hær. De vinder første slag, men kampen er langt fra færdig.

Eriann siger modstræbende ja til at mødes med heksen Iza, for at se med egne øjne om Ullvar stadig er i live, dette møde slipper hun kun med nød og næppe fra med livet i behold, men med endnu stærkere overbevisning om at de skal redde dem før det er for sent.

Eriann vælger at gå til det grå folk for at bede om hjælp endnu en gang, men det de kræver til gengæld er svært for hende at acceptere, og hun opdager først da det er for sent hvad det er hun har sagt ja til.

Den endelige kamp er hård og koster liv både på de ondes og de godes side. Da det endelige ser ud til at være slut, kommer det sværeste valg af dem alle, for hvad skal der ske med Vidar og sværdet hvis de vinder krigen? Hvad bringer fremtiden for Vidar og Eriann hvis de begge overlever slaget? Vil Eriann sige ja til hans frieri? Og kan Eriann overholde hvad hun lovede det grå folk? Læs bogen og få svarene i denne fantastiske afslutning på den underholdende, lærerig og spændende historie om Eriann og Vidar!

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Udgivet i: 2014
Antal sider: 245
Genre: Fantasy
Målgruppe: 10-13 år

Ingen kommentarer:

Send en kommentar