mandag den 22. september 2014

Caroline Green; Taras talent


Caroline Green; Taras talent

Tara samlede den lille sølvring op og lod tommelfingeren glide hen over det glatte metal. Der blev pludselig mørkt inde i skabet og derefter fuldstændig detaljeret som på en skærm, hvor hun kunne se hver eneste lille pixel. Et mørkt rum. En enlig pære, der dingler over hende. En muggen, kold og fugtig luft. Svært at ... trække vejret ... Jeg er bange ... Åh nej, ikke nu igen, tænkte hun.

Hvis noget bliver væk, kan Tara finde det. Men hendes særlige talent har ikke givet hende andet end problemer, så da den bitchede Melodie Stone forsvinder, har hun ikke lyst til at hjælpe med at finde hende. Men de dystre billeder inde i Taras hoved vil ikke gå væk ...

Sidste gang Tara fik billeder om en person der var blevet væk, fik det store konsekvenser for hendes liv. Ikke alene måtte hun og familien flytte, hun måtte også flytte skole. For den lille dreng blev fundet for sent. Nu vil Tara helst glemme at hun har fået billeder om Melodie, men det er svært når samvittigheden nager.

Hun begynder sin egen efterforskning. I det små til at starte med. Hun henvender sig til Melodies bror, Leo. Han lader som, ligesom Melodies veninder fra skole, om at Melodie virkelig er taget ned til hendes far. Men tvivler nager ham alligevel, for de havde ikke det bedste forhold. Da Melodies kæreste bliver kørt ned og ender i koma, ved Tara at der virkelig er noget galt. Men hvordan kan hun hjælpe, når hendes spor bygger på billeder hun har set i sit hoved?

Da billederne bliver tydeligere og mere skræmmende end før, ved Tara at der virkelig er sket noget forfærdeligt med Melodie, men da hun indvier Leo i sin mistanke, går hendes værste mareridt i opfyldelse - der bliver gjort grin med hende, igen! Da Tara bliver kontaktet af en fra fortiden, om at hendes mistanke ang. den lille dreng var rigtige beslutter Tara sig for at tage sagen i egen hånd. Hun har dog ikke forudset hvordan sandheden hænger sammen, og hun ender selv i stor fare. Hvad hjælper hendes talent så?

Taras talent er en rigtig spændende fortælling om at være anderledes og ønsket om bare at ville være normal ligesom alle de andre. Samtidig er det en fortælling om kærlighed, og frygten for at blive såret igen. Tara må tage nogle afgørende valg for at finde frem til sandheden, valg der i sidste ende kan koste hende livet.

Fakta:
Forlag: Flachs
Original titel: Hold Your Breath
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2014 (på dansk)
Antal sider: 247
Læst på dansk

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar