lørdag den 6. september 2014

Cecilie Eken; Den blinde konge


Cecilie Eken; Den blinde konge

Våd. Våg til det inderste sæt undertøj. Ikke fordi jeg ikke har prøvet det før. For det har jeg. Jo tak! Men jeg kan stadig ikke fordrage det. Og så er det Vidars skyld. "Vi når da helt sikkert til en kro, inden det begynder at regne." Nemlig! Lidt for meget tillid til vores held - endnu en gang. Hvornår lærer han at høre på mig?

Rygtet om Eriann og Vidars bedrift i Vestland har bredt sig, og det vælter ind med tilbud fra folk, der har brug for en stærk og modig helt med et magisk sværd. Eriann har lovet sig selv aldrig mere at skulle adlyde ordre fra en selvoptaget hersker, men så modtager Vidar et brev med en bøn om hjælp fra kong Erwin, en af sin fars gamle bekendte. Vidar synes ikke, han kan afslå, og modvilligt følger Eriann med til Østerfjord, hvor en ulige kamp venter dem. Snart føler Eriann sig tvunget til et umuligt valg: Skal hun svigte sig selv eller Vidar?

Eriann og Vidar har været på besøg ved Vidars mor og søskende da brevet om hjælp kommer. Vidar overtaler Eriann til at tage med sig, for det kan vel ikke være så svært at hjælpe en konge? På vejen bliver de overfaldet af en bande der vil have Det Levende Sværd, men Eriann og Vidar gør kort process med dem, det skal dog vise sig at have store konsekvenser for Eriann senere.

I god behold når de frem til kong Erwins slot, et slot der er i ringe stand og hvor hverdagen er bygget på løgne for at sikre at kongen ikke fatter mistanke om forfaldet. Vidar skal hjælpe kongen med at slå sin bror ihjel! For Edgar er ude efter tronen, men Erwin vil aldrig give den op, i hvert fald ikke til sin bror.

Edgar vil have at Vidar skal kæmpe mod Kolbjørn Stenskalle, en frygtindgydende stor kriger, men hvad er en mand når man har nedkæmpet en drage? Vidar siger ja, men den dag kampen skal stå er han blevet forgiftet og kan umuligt kæmpe, Eriann må træde til og da de flygter ind i borgen, flygter hun. For under kampen er det gået op for hende at hun ikke længere kan kende sig selv og den hun er blevet - og hun tror at eneste udvej er at flygte. Flygte fra ham der er skyld i at hun har ændret sig.

Hun vil tilbage til Ullvar, hun har nøglen til hans hus og hun rider hårdt til for at nå derhen. På vejen på gør hun holdt og udmattet, ved siden af sig selv og ufokuseret bliver hun overfaldet af de samme mænd som overfaldt hende og Vidar. Nu er hun hjælpeløs og de udnytter det! Heldigvis bliver hun reddet af heksen Ranva, der tager Eriann til sig og passer på hende vinteren igennem. Freden varer dog ikke ved, for snart kommer Ranvas datter, Alva, som var tjenestepige for kong Erwin og beder dem om hjælp. Det hele er gået galt, kongen er syg, mændene er rejst og Vidar er mere eller mindre gået i spåner efter Eriann forsvandt. Hvad skal hun så? Vælge at tage tilbage og hjælpe ham hun elsker eller vælge sig selv først?

Den blinde konge er andet bind i serien om Eriann og Vidar. De står igen overfor store farer og svære valg, og denne gang er det ikke kun en kæmpe mand de skal kæmpe mod, nej, denne gang er det også indre dæmoner og en stor underjordisk slange. Kan de mon klare det?

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Udgivet i: 2011
Antal sider: 168
Genre: Fantasy
Målgruppe: 10-13 år

Ingen kommentarer:

Send en kommentar