søndag den 21. september 2014

Lauren Oliver; Pandæmonium


Lauren Oliver; Pandæmonium (Delirium, #2)

Lena flygtede fra en verden, hvor kærlighed er en sygdom. Hun flygtede med Alex, hendes elskede. Hans sidste ord var: løb! Nu er Lena alene. Hun må begrave fortiden, hvis hun vil overleve i Vildmarken.

Lena overlevede flugten. Selvom hun flere gange troede at hun skulle dø. Hun har fundet en gruppe modstandsfolk der har taget sig af hende, passet hende og gjort hende til en af dem. Vildmarken er hård at leve i, og hun presses til det yderste, men tanken om Alex hjælper. Tanken om at han er hos hende hjælper. Selvom hun inderst inde er klar over at han er død. Alex der elskede hende og viste hende sandheden.

Lena har en mission. Hun skal holde øje med Julian Fineman, søn af Thomas Fineman der er fortaler for operationen. Julian selv er muligvis for svag til at få indgrebet foretaget, men han er villig til at prøve alligevel. Under en aktion bliver Lena og Julian taget til fange. Først tror Julian at Lena er som alle andre der er blevet opereret og de betror sig til hinanden i mørket af deres fangekælder, men da sandheden går op for ham tager af han afstand. Lena er alt det han er blevet frarådet imod fra barnsben. Hun er farlig. Hun er smitsom. Hun kan slå ham ihjel. Men hvis de vil overleve er de nødt til samarbejde.

Dette samarbejde får store konsekvenser for dem begge. Lena oplever igen følelserne, som hun elles kun associerede med Alex. Julian lærer at det at være smittet måske ikke er så farligt endda.

Ligesom de tror de er sikkerhed, viser sandheden sig at være en ganske anden, og kan Lena stole på de mennesker som hun mødte i Vildmarken og som hun er begyndt at se som sin familie? I Vildmarken lærte Lena at der ikke er noget før mere, der er kun efter. Hvis man skal overleve i Vildmarken, må man begrave fortiden, men hvad sker der når fortiden dukker levende op fra graven?

Pandæmoinum er en spændende efterfølger på Delirium. Vi følger Lena i hendes kamp for at overleve i Vildmarken, mens tankerne om Alex ikke vil forlade hende. Vi følger hende også i hendes kamp som medlem af modstandsbevægelsen og de valg det kræver af hende. Valg der ikke kun omfatter hende, men som muligvis kan være med til at redde en hel nation. Jeg er meget spændt på det sidste bind i serien - især nu hvor Lena også skal træffe et valg af kærlighed.

Fakta:
Forlag: Politiken
Original titel: Pandemonium
Udgivet i: 2013
Antal sider: 303
Læst på dansk

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar