tirsdag den 18. april 2017

Belle's Library

Beauty and the Beast: Belle's Library

Bagsidetekst:
Disney's Belle is on of the best fictional bookworms around. But what exactly is on her reading list? In this unique literary journal, enjoy inspiring quotes from some of Belle's favorite books, as well as her insightful notes and colorful drawings.

Jeg har vist tidligere nævnt at "Skønheden og Udyret" er et af mine favorit eventyr. Jeg elsker den klassiske Disney tegnefilm og jeg havde tårnhøje forventninger til den nye udgave - som den indfriede til fulde. Jeg både elsker historien, personerne og i filmenes tilfælde, også musikken.

Jeg faldt over denne lille fine bog på Instagram og vidste at jeg bare måtte eje den, selvom det ikke rigtig er en fortælling i sig selv. Bøger og historier spiller dog så stor en rolle i "Skønheden og Udyret" at jeg ikke ville gå glip af hvad denne lille bog indeholde af gode citater og guldkorn, fortalt af Belle selv (mere eller mindre, i hvert fald). Den lille gule bog har næsten samme farve som Belles så kendte smukke balkjole. På hver venstreside er det udvalgte citat og på højre side er Belles forklaring på hvorfor hun holder af det citat. Belles notater er "håndskrevne" og med fine små illustrationer der enten omhandler citatet eller den person citater minder hende om. Det er meget gennemført og detaljeret udført.


Bogen er hurtig læst, men det gør den ikke mindre hyggelig eller bevægende. På hver side er der et citat, udvalgt fra en stor klassiker - også klassiker jeg ikke kendte, så jeg har også lært noget nyt - sammen med et citat fra Belle, hvor hun forklarer hvorfor netop dette citat har gjort indtryk på hende. Når man læser bogen, er det virkelig nemt at forestille sig Belle sidde og først og fremmest læse disse store fortællinger, for derefter at udvælge citater der har en særlig relation og betydning for hende.

Slutteligt bringer bogen også lidt fakta om hver af de litterære værker som Belle har valgt og det er rigtig fint lige at få en lille introduktion til hvem forfatteren var, hvornår fortællingerne er skrevet osv. 

Som sådan bringer den ikke noget ekstra til selve eventyret, men det er bestemt hyggelig læsning og hvis du er lidt af en bogelsker og -samler som jeg er, er den jo næsten selvskrevet til at stå på hylden, ikke? Det er i hvert fald min begrundelse!


Fakta:
Forlag: Disney Press
Udgivet i: 2017
Antal sider: 201
5 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. Den er simpelthen SÅ fin - jeg er så glad for mit eksemplar.

    SvarSlet