onsdag den 5. april 2017

Patrick Ness; Release

Patrick Ness; Release

Bagsidetekst:
Det er lørdag, det er sommer, og selvom han endnu ikke aner det, så vil denne dag fyldt med svigt, sex, kærlighed og knust hjerte forandre Adam Thorns liv. 

Og et andet sted i byen er en fortabt sjæl steget op fra søen ...

Det er ingen hemmelig at jeg er ret pjattet med Patrick Ness og hans måde at skrive bøger på. "Monster" fik mig til at hulke og krybe sammen i smerte. "Mere end det" var finurlig og satte hjernen på overarbejde. "Vi andre bor her bare" var original og underholdt mig i flere timer efter sidste side var vendt. 

Hvad kan "Release" så? For mig har Patrick Ness gjort det igen. Skrevet endnu en roman der berører sin læser dybt og man efterlades både opstemt og nedtrykt. Opstemt over endnu en gang at have læse en fremragende bog. Nedtrykt fordi den ikke er længere.

Patrick Ness har en helt unik skrivestil. Jeg er vild med hans fortællerskift. Hans små brødkrummer af information man får løbende, så man til sidst har samlet nok til et måltid. Flere gange undervejs tabte jeg tråden, men som i "Mere end det", er forvirringen en del af historien. Som læser forundres man og man drives til at læse videre - for hvad er meningen med det jeg lige har læst? Jeg synes det er så fed en måde at fastholde sin læser på.

"Og så sagde hun noget, som han vidste, hendes mor altid sagde til hende.
"Gå aldrig glip af chancen for at kysse nogen. 
Det er den værste form for fortrydelse.""

"Release" er historien om den skæbnesvangre dag for Adam, hvor intet går helt som han gerne vil, men hvor alt alligevel lykkedes. Det er historien om en dysfunktionel kristen familie, som burde være bundet sammen af kærlighed, men hvor kærligheden ikke trives - tværtimod. Det er historien om at give slip på sin første kærlighed og indse at man fortjener at blive elsket. Det er budskabet om at vi selv vælger vores familie ud fra de personer der elsker og støtter os lige meget hvad og at disse personer, ikke nødvendigvis er dem vi deler dna med. Det er fortællingen om den parallelle verden hvor fantastiske væsner også kæmper for overlevelse og hvor en enkelt rose kan gøre forskellen på undergang og fremgang.

Hvis du endnu ikke har læst noget af Patrick Ness burde du oppe dig og komme i gang. Hvis du har læst de andre bøger han har skrevet, kan du roligt læse denne, den er lige så fremragende, forundrende, forførende og fantastisk!

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Release
Udgivet i: 2017
Antal sider: 289
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar