tirsdag den 11. april 2017

Livet som mor #13: Aktivitetsniveau

Livet som mor #13: Aktivitetsniveau

Jeg ved godt at dette indlæg kommer lidt for sent, men som jeg skrev i søndags, har jeg været lidt presset på tid i de sidste par uger. Det er gået lidt udover bloggen, heldigvis har jeg fået skrevet et par indlæg, men jeg havde helt glemt denne lille føljeton - jeg beklager!

Jeg ved ikke om jeg har et über aktivt barn eller om alle 14 måneder gamle børn har samme aktivitetsniveau som Iris har. I hvert fald synes jeg godt det kan være svært at aktivere hende nok til hun kan tage sin lange lur om eftermiddagen, når vi er hjemme i weekenden. Jeg ved også godt at luren jo nok bliver kortere og kortere, men lad mig nu nyde den (når den er tre timer) lidt endnu. Når vi har været i gang i weekenden fra ved halv 7 tiden og til kl. 13, trænger mor her også til en pause!

Nu begynder vejret jo heldigvis at blive bedre, så de sidste par weekender har vi været på legepladsen - og at gynge er bare et kæmpe hit - eller bare gået en god tur. Jeg synes det har været svært de par gange det så har været dårligt vejr og vi skal være indendøre. Jeg ved ikke om jeg bare er mega uopfindsom når det kommer til ting vi kan lave - gode forslag modtages gerne! - men der skal bare ske noget hele tiden.


Iris kan godt sidde stille lidt og lege for sig selv eller læse i en af hendes mange bøger. Men oftest er der dog bare fart over feltet. Hun løber rundt, vælter alle Lego-klodserne ud på gulvet eller hiver ting ud fra hylderne mens hun fortæller vilde historier. Kravler op og ned af ting. Henter sko ude i bryggerset eller hvad hun nu kan finde på. Misforstå mig ikke, det er mega fedt at hun er så god til at gå/løbe og at hun vil så meget - men det kræver også at vi er på hele tiden og holder øje med at hun ikke gør ting hun ikke må.

Nu er der så påskeferie fra dagplejen indtil på tirsdag! Vi har været på lege date i dag med en veninde som også har en lille pige, fredag og søndag skal vi til påskefrokost, og mandag regner jeg med vi skal en tur i Zoo hvis vejret er til det. Men der er jo lige nogle dage der imellem, hvor der jo også skal ske noget. Lille suk her fra. Jeg tror faktisk jeg trænger til ferie når Iris skal i dagpleje igen. Jeg glæder mig i hvert fald til at holde fri tirsdag efter påske og være "alene" hjemme en hel dag - ja, I know, onde mor, men sådan er det.

Jeg tager virkelig hatten af for dagplejemødre rundt omkring i landet - I fortjener en medalje for alt det i laver og gør med børnene. Jeg ville ikke kunne holde til at have 5 børn på Iris' størrelse i 9 timer hver dag - jeg tør slet ikke tænke på at have 5 børn hele tiden. Jeg bliver helt træt bare ved tanken. Så, jeg synes godt I - både dagplejemødre, børnehavepædagoger og mødre/fædre med mange børn - kan klappe jer selv på skulderen og tage et ekstra stykke kage en dag. Det er imponerende og respektfyldt det I gør - jeg kunne ikke gøre det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar