mandag den 17. april 2017

Oliver Jefffers; Barn af bøger

Oliver Jeffers; Barn af bøger

Bagsidetekst:
Et barn af bøger sætter sejl og begiver sig af sted gennem bogstavlandskabet skabt af klassiske børnebøger og vuggeviser.

... og ja, nogle bøger er nødvendige at have i flere eksemplarer! Dette er en af dem!

Jeg faldt over "A Child of Books" en dag jeg var på arbejde. Den stod på hylden med nye bøger og jeg blev straks draget af den utrolig flotte og simple forside samt titlen - for er alle læseheste ikke børn af bøger?

Historien er lige så fin som forsiden lover den er. Det er historien om et barn af bøger, der inviterer et andet barn med på rejse. På rejse gennem fantasiens verden. Gennem det skrevne ord. Over bjerge, ind i skove. Ud af borge, ind i mørke grotter. På flugt fra monstre, op blandt stjernerne på himlen.


Det er den løftede pegefingre til de voksne der har glemt alle de fantastiske eventyr fantasien kan give en. Det er moralen om at i et hus med ord, bøger og fortælling, er alle velkomne - for fantasien er gratis og til for os alle.


Det er en smuk, smuk, smuk billedbog der indbyder til læsning, genlæsning, genlæsning. Det er en af de smukkeste billedbøger jeg har læst. Det er en billedbog der ikke kan roses nok. Det er en historie der inviterer sin læser til at se potentialet i at læse, i at fordybe sig i en god historie, i at slippe fantasien fri og se hvad der sker.

Hvis du elsker at læse, hvis dit barn elsker at læse, hvis du kender en der elsker at læse - så giv dem denne bog. De vil elske at læse endnu mere når de har læst "Barn af bøger".

Jeg er et barn af bøger! Er du?


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar