onsdag den 22. marts 2017

Sarah J. Maas; Et rige af torne og roser

Sarah J. Maas; Et rige af torne og roser

Bagsidetekst:
Feyre jager i de kolde skove for at brødføde sin familie. En dag dræber hun en stor ulv. Det viser sig dog snart, at det ikke er nogen almindelig ulv, men en elver i forklædning. Og ifølge et ældgammelt sagn har det en høj pris at tage et magisk liv. Feyre bliver hentet i sin families hus og fragtet over grænsen til elvernes rige for at betale sin gæld.

Her holdes hun fanget på Storfaunen Tamlins slot. Hendes vært og fangevogter er dækket af mærker og ar fra kampe, og hans ansigt er altid maskeret. Men Tamlins gennemborende blik tiltrækker efterhånden Feyre, og nye, stærke følelser brænder igennem hendes fjendtlighed og alle advarslerne omkring Tamlins slags.

Nu er jeg jo ret vild med "Skønheden og udyret"-eventyret og jeg må sige, at denne "gendigtning" eller i hvert fald, stærkt inspirerede historie, er fremragende, fængslende og fuld af detaljer og hemmeligheder.

Som i "Skønheden og udyret" bliver skønheden tvunget til at bo hos udyret. Dette gør hun for at redde sin familie. For at redde en familie, der virker total ligeglade med hende. Hun kræver dog at udyret tager vare på dem - og det løfte holder han. Jo bedre skønheden lærer udyret at kende, jo svære har hun ved at fastholde sit had og foragt for ham og som i det kendte eventyr, forelsker skønheden sig i udyret. Der trods sin magt, magi og maske, slet ikke er et udyr.

Denne fortælling er magisk på så mange måder. Den formåede at fange min interesse, fængsle mig til siderne, der strøg alt for hurtigt mellem mine fingre. Den formåede at genfortælle et eventyr jeg holder meget af, på en spændende og interessant ny måde, hvor alting er vendt på hovedet, og dog stadig velkendt.

Det er fantasy når det er bedst. Det er kærlighed når det er størst og stærkest. Det er en historie der fungerer for mig - på alle punkter. Jeg elsker det - og jeg vil have mere!

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: A Court of Thornes and Roses
Udgivet i: 2015 (på engelsk) og 2017 (på dansk)
Antal sider: 449
5 ud af 5 stjerner

2 kommentarer:

  1. Det er virkelig også en god bog. Glæd dig til toeren! Jeg ELSKEDE den!

    SvarSlet
    Svar
    1. Uha uha, nu kan jeg jo slet ikke vente!! Jeg har virkelig høje forventninger!

      Slet