mandag den 27. marts 2017

The Reading Habits Tag

The Reading Habits Tag

Jeg er blevet tagget af Simone til at svare på "The Reading Habits Tag" og det er jeg glad for! Jeg synes nemlig - ligesom Simone - at det er rigtig hyggeligt at svare på tags. Både fordi det sætter nogle tanker i gang hos mig selv, men det er også med til at I kommer til at kende mig bedre. Tagget er oprindeligt lavet af TheBookJazz - Simone har selv oversat dem og jeg genbruger hendes spørgsmål.

1. Har du et bestemt sted til læsning derhjemme?
Jeg læser for det meste i min dejlige lænestol inde i mit lille bibliotek. Hvis jeg ikke sidder der, sidder jeg i sofaen i stuen.

2. Bogmærke eller et random stykke papir?
Det er meget forskelligt. For det meste bruger jeg lige det jeg har ved hånden - om det er en bon fra biblioteket, et bogmærke eller et postkort, er faktisk mig ligegyldigt - bare jeg kan se hvor langt jeg er nået.

3. Kan du bare stoppe med at læse, eller bliver du nødt til at vente til et nyt kapitel/ du har læst et bestemt antal sider?
Jeg bliver helt klart nødt til at vente til jeg når til et kapitel. Jeg kan slet ikke finde ud af bare at stoppe midt i det hele. Derfor var det også meget irriterende at læse "The Circle" - da der kun er to kapitler ...

4. Spiser eller drikker du, når du læser?
Ja. Jeg har næsten altid et glas vand til at stå når jeg læser, nogle gange også the - det kommer lidt an på om jeg har lyst til the. Jeg spiser også gerne - om det er frokost, snacks eller frugt er afhængigt af, hvilket tidspunkt på dagen det er. Men jo, jeg spiser og drikker gerne mens jeg læser.

5. Multitasking: Musik eller TV mens du læser?
Musik! Helt klart musik. Jeg elsker at høre musik - som I også kan læse i dette indlæg. Jeg finder gerne noget der passer til den bog jeg skal læse. For det meste er det noget klassisk musik uden sang, men ligesom med valg af bog, er det meget lystbetonet.

6. Én bog ad gangen eller flere på samme tid?
Én bog ad gangen. Jeg er faktisk ikke så god til det med at jonglere mellem flere bøger. Jeg kan godt hvis jeg skal læse en lektørbog mens jeg har gang i en anden, men ellers holder jeg mig til én bog.

7. Kun læse hjemme eller alle steder?
Mest hjemme. Jeg kan godt læse hvis jeg skal køre langt i bil - nu var jeg i København i starten af februar, og der sad jeg på bagsædet hele vejen og fik læst "Solen er også en stjerne". Selvom jeg kører i bil i ca. 1 time hver dag, hører jeg ikke lydbøger. Jeg kan simpelthen ikke koncentrere mig nok om at lytte efter, så der får jeg ikke "læst". Hvis jeg ved, at jeg skal noget, hvor der godt kan opstå ventetid, har jeg dog nogle gange en bog med, men har svært ved at lægge den fra mig når det så bliver min tur - tænk nu, hvis jeg ikke er nået til et kapitel? Så bliver jeg jo nødt til at læse hen til næste kapitel inden jeg går hjem ...

8. Højtlæsning eller stille læsning i dit hoved?

Stille læsning i mit hoved - helt klart. Jeg er faktisk ikke så glad for lyden af min egen stemme, så jeg læser aldrig højt for mig selv. Jeg kan dog godt læse mærkelige nye ord op for mig selv, så jeg lige kan vænne mig til hvordan det lyder.

9. Læser du forud eller springer sider over?
Som hovedregel, nej. Tænk nu, hvis jeg gik glip af noget! Jeg synes dog selv at jeg er god til at skimme, og derfor kan jeg godt, især ved erotiske fortællinger, springer sexscener over, hvis jeg synes de bliver for ensformige, lange osv. Det er jo i bund og grund bare det samme der er beskrevet flere gange i løbet af bogen, og det er ikke altid at jeg gider læse det igen og igen.

10. Knække ryggen eller beholde bøgerne som nye?
Uha - svært. Jeg forsøger så vidt muligt at lade være med at knække ryggen. Hvis bogen tillader det. Nogle bøger kan godt være så tykke at det besværliggør læsningen, hvis jeg skal passe på ryggen hele tiden og så kan jeg godt i frustration, bare tænke "What the hell" og knække ryggen - jeg kan dog godt få lidt dårlig samvittighed når jeg så er færdig bogen.

11. Skriver du i dine bøger?
Nej, det gør jeg ikke. Jeg gjorde med mine studiebøger, men det er også noget andet, ikke? Hvis der er gode citater eller stave-/slåfejl undervejs i bogen, bruger jeg små post-it-sedler til de steder, så jeg kan finde dem igen bagefter.

12. Hvem tagger du?
Det er svært at holde styr på, hvem der har svaret på dette tag, men jeg tagger Bente, Ea, Iben og Pernille til at lege med!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar