torsdag den 2. marts 2017

Nicola Yoon; Solen er også en stjerne

Nicola Yoon; Solen er også en stjerne

Bagsidetekst:
Natasha: Jeg er en pige, der tror på videnskab og fakta. Ikke skæbne. Eller drømme, der ikke går i opfyldelse. Jeg er helt klart ikke typen, der møder en sød fyr midt på gaden i New York og bliver forelsket. Ikke når min familie er tolv timer fra at blive udvist af landet. Min fortælling kommer ikke til at handle om at falde for ham.

Daniel: Jeg har altid været den gode søn, den dygtige elev, levet op til mine forældres høje forventninger. Aldrig digteren. Aldrig drømmeren. Men da jeg ser hende, glemmer jeg alt om det. Noget ved Natasha får mig til at tro, at skæbnen har meget større planer - for os begge to.

Jeg blev utrolig glad da jeg kom hjem en dag og fandt denne bog i min postkasse. Jeg var (er) vild med "Alt eller intet" (læs anmeldelse her) - så på den ene side var jeg spændt på denne, men jeg frygtede også at den ikke kunne leve op til mine høje forventninger.

Jeg havde dog ingen grund til bekymring! "Solen er også en stjerne" lever fuldt op til mine forventninger.

Som bagsideteksten lægger op til, mødes Natasha og Daniel helt tilfældigt og følges ad en hel dag i New York. De ser steder der betyder noget for hinanden og langsomt, og uden de - i hvert fald Natasha - vil indrømme det, falder de for hinanden. De kommer fra vidt forskellige baggrunde, har vidt forskellige meninger og synspunkter, men alligevel klikker de.

"Der findes et japansk udtryk, som jeg godt kan lide:
Koi no yokan. Det betyder ikke kærlighed ved første blik.
Det betyder nærmere kærlighed ved andet blik.
Det er den følelse, man får, når man møder nogen, man vil blive forelsket i.
Måske elsker man ikke personen med det samme,
men det er uundgåeligt, at det sker."

Det er en hjertevarm, sød og rørende historie, der dog også er tragisk og sørgelig. Ligesom man tror at alt ting vil ordne sig, brister drømmen. Jeg havde faktisk ikke lyst til at læse slutningen, da jeg frygtede at den ville blive for følelsesladet eller kikset. Ingen af delene skete. Slutningen passede dog rigtig fint til resten af bogen.

Hvis du trænger til en dejlig læseoplevelse, der både vil byde på pinligheder og skønsang, uforstående forældre og irriterende søskende, kærlighed og venskab der spirer på trods - så er det her helt klart bogen!

Tak til Carlsen for anmeldereksemplar.


Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: The Sun is Also a Star
Udgivet i: 2016 (på engelsk) og 2017 (på dansk)
Antal sider: 358
5 ud af 5 stjerner

Andre bogbloggere siger:
Eva Lucia
De unges ord

1 kommentar:

  1. Er glad for, at du også kunne lide den! Det er i sandhed en fantastisk roman! Knus

    SvarSlet