fredag den 4. november 2016

Brandon Sanderson; Ildkamp

Brandon Sanderson; Ildkamp

Bagsidetekst:
Stålhjerte er død. Dræbt af den unge David Charleston. Newcago er under beskyttelse af Fortropperne, men landet er stadig underlagt de magtfulde episkes styre, så jagten på at finde og dræbe episke fortsætter for David og Fortropperne. I Babylon Genopført, det tidligere Manhatten, regerer den højere episke Regalia nådesløst, og hun truer med at sprænge byen i luften, hvis ikke Fortropperne handler hurtigt. Derfor rejser Fortropperne til Babylon Genopført for at konfrontere Regalia, men der er flere episke fra Fortroppernes fortid, der lurer i den oversvømmede by.

Jeg var virkelig glad for at jeg havde denne bog, for da jeg var færdig med "Stålhjerte" kunne jeg ikke slippe historien. Jeg ville vide hvad der skete efter, ja, nu vil jeg ikke afsløre noget, så jeg nøjes med at sige efter.

Vi fortsætter historien om Fortropperne noget tid efter handlingen i "Stålhjerte" slutter, men det er bestemt ikke fordi tiden har stået stille. David er blevet en populær skikkelse i Newcargo, men der lurer andre farer i de omkring liggende byer. Og endda også inden for Fortropperne. I "Ildkamp" må David, ikke alene kæmpe for sig selv, men også dem der er tættest på ham, og ikke alle kampene kan vindes lige nemt.

Samtidig stilles han overfor meget svære valg, der, ikke alene har indflydelse på hans eget liv, men også dem omkring ham. For vi slutter med at kampene bliver alt for tæt på ham selv og dem han følte han kunne stole på - så har jeg vist ikke sagt for meget!

Vi fortsætter også i det samme hæsblæsende tempo som i "Stålhjerte". Jeg er vild med de meget detaljerede beskrivelser af både byerne, personerne i dem, kampene mod de episke og de tanker David går og tumler med. Humoren er stadig sort og til tider lidt for kikset, men det holder. For det er David der fortæller og han er måske ikke altid den skarpeste kniv i skuffen, men han har dog sine øjeblikke, og dem er der flere af i denne bog. Jeg synes han er vokset med opgaven og, selvom han stadig tager mange chancer, så lykkedes det ham alligevel at få styr på tingene - sådan nogenlunde i hvert fald.

Jeg ville ønske jeg havde bind tre at gå i gang med, for vi slutter med noget af cliffhanger og en masse ubesvarede spørgsmål. Der er lagt i kakkelovnen til det ultimative opgør mellem mennesker og episke og jeg har, hånden på hjertet, ingen anelse om hvordan det skal ende!

Tak til DreamLitt for anmeldereksemplar! (modtaget ved Bogbloggertræf 2015)


Fakta:
Forlag: DreamLitt
Original titel: Firefight
Udgivet i: 2015 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 408
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar