søndag den 20. november 2016

Emil Blichfeldt; Jagten på den gule dæmon

Emil Blichfeldt; Jagten på gule dæmon

Bagsidetekst:
"Vi er nødt til at gøre noget, før jeres mor opdager, at vi har fremmanet dæmoner i baghaven."

Velkommen til en fuldstændig absurd verden, der kunne minde om vores egen, tilsat et lidt sært syn på familiehygge, ødelæggelser og vanvid.

Forfatteren bag den Orla-nominerede serie Jonny Nekrotic er tilbage. I mellemtiden har hans bog "Thor og Loke" fået fem stjerner i Politiken, og hans bog Sneungen fik Weekendavisen til at skrive: "Emil Blichfeldt fortæller som en tørretumbler." Det gør han også denne gang!

Forestille dig en verden som vores. Skolegang, venner, Pokémon Go, sure pligter derhjemme osv. Tilsæt så lige dæmoner, troldmænd, hekse og flyvekapper, så har du indholdet af "Jagten på den gule dæmon".

I bogen møder vi to piger der hellere vil sidde og lege med deres skærme end lave havearbejde (jeg kan godt forstå dem!), men deres mor synes de skal gå i haven med far og have lidt kvalitetstid sammen. Jeg er sikker på at den måde de har det, ikke lige var hvad moren havde tænkt sig. Ikke desto mindre får de tiden til at gå med at påkalde en lille dæmon, og så går det hele selvfølgelig galt.


Bogen er fortalt i et let forståeligt sprog og på en legende måde, så flowet i læsningen er rigtig god. Målgruppen er 10+ og jeg er sikker på at de vil finde det underholdende at handlingen foregår i en verden der minder om vores, og så alligevel slet ikke.

Jeg sad og smilede for mig selv flere gange undervejs - pigerne har en fed humor, det samme gælder deres forældre. Jeg kan godt lide ideen om en fantasyfortælling med mange virkelige kendetegn, det gør det nemt at relatere til og forstå.

 
Jeg er dog ikke så sikker på at moren i historien vil lade far og børn lave havearbejde uden opsyn en anden gang!

Tak til forfatteren for anmeldereksemplar! (modtaget ved Bogforum)

Fakta:
Forlag: Calibat
Udgivet i: 2016
Antal sider: 50
4 ud af 5 stjerner

2 kommentarer:

  1. "Jeg er dog ikke så sikker på at moren i historien vil lade far og børn lave havearbejde uden opsyn en anden gang!"
    Der skal mere til at afskrække den mor - de fik lært lidt om samarbejde og ingen kom alvorligt til skade. Jeg er klar til at sende dem i haven igen når som helst. Stay tuned!
    Hilsen Trine, mor til Lux og Trixi :o)

    SvarSlet