mandag den 14. november 2016

Gayle Forman; Bare en nat

Gayle Forman; Bare en nat

Bagsidetekst:
Efter én magisk dag sammen i Paris mistede Allyson kontakten til Willem. Bogen "Bare en dag" fulgte Allyson og hendes ønske om at finde sammen med Willem igen. Efterfølgeren "Bare et år" gav os historien fra Willems perspektiv om det år, hvor de ikke var sammen. Nu har de endelig fundet hinanden, og "Bare en nat" er det allersidste kapitel i parrets romantiske historie.

Den her bog skal ikke læses medmindre man har læst de to foregående. Ikke så meget fordi det er det afsluttende bind, men fordi der er så mange ting, personer og begivenheder der ikke bliver præsenteret og forklaret. Når det så er sagt, så skal den her bog helt klart læses hvis du har læst de to foregående bøger.

"Han ser på hende. Hun ser på ham. 
"Jeg sagde jo, at jeg ville huske det hele", siger Allyson. 
[...]
"Jeg husker også det hele, siger han."

Selvom jeg egentlig havde troet at "Bare en nat" var det afsluttende bind, passede det bare så fint at der lige skulle komme en til. En til der forklarede det hele, men ikke giver nogen endegyldig slutning, blot en mulighed. En tilfældig mulighed for at det hele nok skal lykkedes.

Det er bøger fyldt med kærlighed. Fyldt med problemer der skal overkommes. Fyldt med modsætninger. Diskussioner. Venner der vil gøre alt for en. Fyldt med tilfældigheder, som ikke burde ske, men som sker alligevel. Som at være til den samme fest, på den samme strand i Mexico, uden at vide at den anden også er der, men man mødes ikke. For det er ikke tid endnu.

Det er en historie om at finde den dobbelte lykke. Om at finde det menneske der passer til en selv. En hjertevarm, skøn og forførende historie.

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Just One Night
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 60
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar