torsdag den 17. november 2016

Frank Madsen - 3 e-bøger

Frank Madsen & Sussi Bech; Snus Mus

Bagsidetekst:
En højtlæsningskrimi for de 4-7-årige, hvor historien er lidt forskellig hver gang. Før man læser, skal man trykke på en knap - og så er skurken en anden end sidst, man fik historien fortalt. I alt er der fire skurke. Med gåder, myldrebillede, labyrint og sange.

Snus Mus bliver tilkaldt af politimester Basse, for at hjælpe med at opklare en spændende og muligvis farlig sag om en tyv. Snus Mus må samle beviser, putte dem igennem den kæmpestore elektronhjerne for at finde frem til forbryderen. Undervejs i bogen skal læseren også løse opgaver.

Jeg tænkte at det var lidt mærkeligt at lave en fortælling med forskellige skurke hver gang, som e-bog, men det fungerer faktisk rigtig fint. Opgaverne er sjove og jeg er sikker på at målgruppen, vil finde dem mere underholdende end jeg gjorde.

Tegningerne er fine og meget detaljerede, de blev dog lidt gnidrede på mobiltelefonen, men på pc og iPad fungerer de rigtig godt. Især myldrebilledet - det kan man bruge lang tid på at kigge og studere.


Frank Madsen & Sussi Bech; Mus og Konger på Kronborg

Bagsidetekst:
Herlig billedbog for de mindste, hvor de kan høre om Kronborgs historie fra Erik af Pommern til Frederik den. 3., hvor slottet blev besat af den svenske konge. Men "Mus og Konger på Kronborg" fortæller samtidig om de musekonger, der regerede i kasematterne under slottet. Ingen har tidligere hørt om kong Muserik Erobrerens, Godbid den Førstes og Knurhår den Femtes bedrifter. Nu kan du blive den første.

Faktisk kom kong Muserik først til stedet, hvor Kronborg i dag ligger, men Erik af Pommern gjorde kong Muserik hjemløs, da han byggede "Krogen". Heldigvis var kong Muserik klog og besluttede at flytte ind i kasematterne under "Krogen". Her fulgte mus og mænd med i historiens gang og de oplevede både krig, fest og alt for meget mad.

"Mus og Konger på Kronborg" er en hyggelig billedbog der fortæller Kronborgs historie i et sprog som alle - også de små - kan være med på. Igen er illustrationerne meget detaljerede og især de små læsere, vil kunne få meget tid til at gå med at kigge og studere dem. Måske med opgaver givet af forældrene?

Læsningen af denne fungerede helt klart bedst på pc, da illustrationerne ellers bliver meget gnidrede og små. Det er en hyggelig fortælling, der er masser af underholdning og den kan læses igen og igen.Frank Madsen; Søren tror ikke på bøhmænd

Bagsidetekst:
Søren tror ikke på bøhmænd. Men hos farmor og farfar møder han snart Manden i Støvsugeren, Pruttekongen, Bestikblanderen, Småkagetyven, Den grønne Mælkemand, Sokketrolden og Ostehuleren.

Sørens far er ingeniør og han tror ikke på ting der ikke kan forklares. Derfor tror hverken Sørens far eller Søren på bøhmænd. Men denne tro på sat på en prøve, da Sørens far skal til Lofoten, og Søren skal derfor passes hos farmor og farfar. Her er der bøhmænd! Mange bøhmænd ... eller er der?

Igen er illustrationerne sjove og detaljerede og følger rigtig godt med historien. Det ødelægger lidt at læse den som e-bog, da dobbeltsidede illustrationer ikke helt kommer til deres ret på en lille skærm eller på pc. Måske den kommer som bog? Det ville klæde historien.

"Søren tror ikke på bøhmænd" er en hyggelig fortælling om overtro og at bruge sin sunde fornuft. Måske er det ikke Sokketrolden, men derimod en kat der synes sokkerne er sjove? Og måske er det også sundt nok at bruge sin fantasi som forklaring, i stedet for udelukkende at tro på videnskabelige beviser. Hvem ved, men læs endelig bogen, og få et godt grin.

Tak til Forlaget Eudor for e-bøgerne!

Fakta:
Forlag: Eudor
Udgivet i: 2016
Antal sider: Snus Mus 42, Mus og Konger på Kronborg 10 og Søren tror ikke på bøhmænd 26

Alle bøgerne får 4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar