lørdag den 12. november 2016

Carina Evytt; Gøglerkongens sværd

Carina Evytt; Gøglerkongens sværd (Dragernes Konge, #2)

Bagsidetekst:
I tyve år har riget Perina lidt under den tyranniske kong Tarodan. Nu ulmer oprøret ...

Kiri lever et frit, men farligt liv. Sammen med barndomsvennen, Josvai, leder hun en røverbande, og er kendt og eftersøgt som landets bedste klatretyv. Kiris rygte når vidt omkring, og en dag bliver hun kontaktet af den mystiske gøgler, Waris, som ønsker at hverve hende til en usædvanlig opgave. Hun skal stjæle et sværd fra en fæstning på en klippeø der bevogtes af de berygtede, mørke troldmænd, Drakkar. Og som om det ikke er nok, ligger øen midt i et område der regeres af den forførende og utilregnelige elletrold, Svart. En konge som Waris både hader og frygter.

Indrømmet, jeg var en lille smule skuffet over at vi ikke hørte mere til Lill og Taysin, fordi, altså, slutningen på deres historie, var bare. Ja, den var bare. Nu skal vi så møde nye personer, der på en eller anden måde er kædet sammen med Lill og Taysin. Selvom jeg savnede Taysins gode gemyt, er den her historie lige så god som den forrige.

Vi er i samme land, men møder helt nye mennesker. Disse personer er helt anderledes end Lill og Taysin - Kiri er selvsikker, selvstændig og på sin egen måde, skræmmende. Waris er den underspillede gøgler, der viser at gemme på mere end ved første øjekast. Svart er elletrolden der gemmer på et mørke, så sort at det kan ødelægge alt. Og Josvai, vil bare gerne passe ind.

Ligesom i "Heksejægerens bytte" spilles personerne ud imod hinanden. De komplimenterer hinanden virkelig godt. Der er magtkampe mellem Waris og Svart - både om Kiris gunst, men også om fortiden, nutiden og fremtiden. Deres humor er underspillet og tør, men det passer virkelig godt ind.

Som læser bliver du igen indfanget i Perinas univers og fortælling, og igen har du ikke lyst til at forlade den. Mest fordi, der igen, bliver bygget op til et klimaks der ikke bliver udløst. Vi efterlades med endnu flere spørgsmål end ved "Heksejægerens bytte". Dog ikke helt så cliffhanger-agtigt, da man godt kan regne ud hvor vi ender, men alligevel. Næste bind, nu! Please!

Tak til Tellerup for anmeldereksemplar.


Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2016
Antal sider: 461
5 ud af 5 stjerner

Andre bogbloggere skriver:
Sus' bogblog
De unges ord

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar