fredag den 19. maj 2017

10 spørgsmål #25: Peter Dirksen

10 spørgsmål #25: Peter Dirksen

Hvilken bog elskede du at få læst højt som barn?
Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren, fordi Jonathan Løve mindede mig om min kærlige og omsorgsfulde storebror, der også kaldte mig for søde navne - ligesom Jonathan kalder sin lillebror for Tvebak, fordi han elsker tvebakker ligeså meget som sin lillebror 😊

Hvad er den første bog du selv læste?
Jeg husker ikke den første bog, jeg læste, men jeg husker, at jeg læste hele serien af ”De 5” bøger af Enid Blyton i en tidlig alder, hvorefter jeg skrev min egen De 5 bog ”De 5 i Danmark”. Manuskriptet ligger på loftet 😊.

Din yndlingsbog som barn/ung?
Både som barn og ung var Bjarne Reuter en af mine yndlingsforfattere og min yndlingsbog som ung var ”Når snerlen blomstrer”.

Din yndlingsbog som voksen?
Min yndlingsbog som voksen er ”Christiane F”, fordi Christiane F’s personprofil både dengang, i dag er lever inde i unge piger, der har det svært på den ene eller anden måde.

En bog du aldrig er blevet færdig med at læse og hvorfor.
”Galgernes by” fordi jeg ”døde” under de mange beskrivelser…

En bog du har på din tbr-liste, men som du godt ved at du aldrig får læst.
”Galgernes by”

Når du skal vælge hvad du vil læse, hvordan gør du så?
Jeg vælger de bøger, der bedst hjælper mig i relation til mit eget forfatterskab. Da jeg skrev ”Cutter”, læste jeg ”Eleanor og Park”, ”Christiane F.” og ”The Outsiders” for at hente inspiration.

En bog der minder dig om et særligt tidspunkt i dit liv.
”Christiane F.” minder mig både om mit ungdomsliv i 80’erne med stoffer – og om mit voksenliv, hvor vi var pårørende til en ung selvskadende pige. Da jeg læste bogen igen, var det som at læse om den unge pige, vi var pårørende til, og jeg forstod alting meget bedre.

Jeg hørte Michael Jacksons "History"-album mens jeg læste Harry Potter og når jeg hører sange derfra, minder det mig om specielle scener i bogen. Har du det også sådan med noget musik?
Nej, det har jeg. Musikken minder mig mere om scener fra film, jeg har set.

Hvis du skulle anbefale mig en bog, hvilken skulle det så være?
”Christian F.” hvis ikke, du allerede har læst den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar