mandag den 25. november 2019

Jenny Fagerlund; Hilsen fra Båstad [Anmeldereksemplar]

Jenny Fagerlund; Hilsen fra Båstad [Anmeldereksemplar fra Palatium Books]

Bagsidetekst:
Endelig. Linda har landet et suverænt job på et af Europas førende livsstilsmagasiner. Nu kan hun endelig sige op og forlade sine konspirerende kollegaer på bladet i Stockholm, flytte til London og leve sine drømme ud. Hun har arbejdet hårdt for at komme så langt, og selv hendes eller så uimponerede mor virker tilfreds.

Men da jobtilbudet i London i sidste øjeblik bliver trukket tilbage, står hun pludselig uden job. Linda bliver fuldstændig grebet af panik. Hun vælger ikke at fortælle nogen om sin ydmygende situation og foregiver, at hun stadig skal flytte. Kun hendes kæreste Frank og hendes bedste veninde Helena får sandheden at vide. Problemet er bare, at hun nu skal finde et sted at være, hvor ingen kender hende, og hun aner ikke, hvor hun skal tage hen.

Et fødselsdagskort fra hendes moster i Båstad viser sig at være redningen. Godt nok er det en moster, hun ikke kender, og som hendes mor har brudt med mange år tidligere. Men hvem vil kunne finde hende i Båstad? Planen er perfekt.

I Båstad står tennisugerne for døren, og Linda bliver draget ind i festlighederne. Men jo mere hun lærer sin moster og sine nyfundne venner at kende, jo mere går det op for hende, at ikke alt, som det ser ud. Hvorfor brød moren med mosteren? ... Og hvorfor ringer Frank aldrig?

"Hilsen fra Båstad" er en fin historie om familiehemmeligheder, fremstilling af det perfekte liv, at finde kærligheden når man mindst venter det og om at turde stole på at man er god nok - selv når man begår fejl.

Jeg havde dog helt andre planer med historien, især Lindas kæreste havde jeg helt anden opfattelse af - og jeg blev faktisk lidt skuffet over at den forventning ikke blev indfriet. Det føles lidt tamt. Det samme med Lindas mor og moster. Jeg havde forestillet mig noget helt andet og igen blev jeg en smule skuffet. Der er flere småting, hvor jeg føler at forfatteren kommer lidt for nemt omkring tingene. Jovist, der er da masser af drama, men vi kommer aldrig helt i dybden med noget af det.

Det er ikke fordi bogen ikke er underholdende nok og flere gange tænkte jeg på "Mit uperfekte liv" - hvor polerede Instagram-billeder og fremstillingen af det perfekte liv også fylder rigtig meget. Jeg kan sagtens sætte mig ind i Lindas tanker og frygt for aldrig at være god nok. Det tror jeg der er mange der kan - især os der deler meget på sociale medier. Vi vil jo gerne gøre det så godt som muligt og det er svært ikke at sammenligne sig med andre.

Linda er meget usikker på sig selv, og jeg forstår slet ikke hvordan hun kan være nået så langt i sin karriere, når hun for mig, mest virker som en lille grå mus, der har det bedst udenfor rampelyset. Måske har jeg bare fejlfortolket hende. Hun blomstrer dog op under sit ophold i Båstad og lærer da også at sige fra, hvilket er helt forfriskende at opleve.

Samtidig lærer hun også hvor meget det betyder at være tro mod den man er. Jo mindre tro hun er mod sig selv, jo mere ulykkelig og usikker føler hun sig, men jo mere hun blomstrer, jo mere selvsikker bliver hun. Jeg siger ikke at hun ender med at være som hun allerhelst vil være, men hun er godt på vej.

Alt i alt er det en fin og underholdende historie, der dog aldrig bliver helt dyb nok til at være i toppen af de romantiske historier jeg har læst.

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Palatium Books
Original titel: Med hälsning från Båstad
Udgivet i: 2018 (på svensk) og 2019 (på dansk)
Antal sider: 300
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar