torsdag den 31. december 2015

Årets sidste indlæg

Årets sidste indlæg

Så er det tid til at kigge tilbage på endnu et fantastisk læseår. Et år der har budt på mange forskellige læseoplevelser - nogle fantastiske, som jeg sent vil glemme, og nogle som jeg helst ville glemme.

Inden vi dog kommer til at kigge tilbage på året der er slut om få timer, vil jeg kort fortælle hvad jeg har læst i december måned. Det er blevet til 24 bøger (ja, jeg tæller Andersens eventyr med) - i alt 3.864 sider! Jeg har ikke skrevet nogen lektørudtalelser i december. Da jeg er gået på barsel har jeg indstillet lektørskrivningen til den er slut - der er noget med løn osv., som jeg blev enig med mig selv om var alt for bøvlet at skulle bruge tid på. Til gengæld har jeg fået taget hul på min store stak af anmelderbøger, hvilket var stærkt tiltrængt og jeg håber at jeg også kan nå en den i januar inden den lille kommer. For første gang i mange år, har jeg ikke fået bøger i julegave, så jeg kan koncentrere mig om dem jeg har som jeg endnu ikke har læst.

Læste bøger i december:

Jessie Burton; Dukkemageren (læs anmeldelse her)
Gayle Forman; Jeg levede (læs anmeldelse her og tak til Gyldendal for anmeldereksemplar)
Lauren Blackely; Nat efter nat (læs anmeldelse her og tak til Plusbog for anmeldereksemplar)
Palle Sandager; Første port under himmelen (læs anmeldelse her og tak til Mellemgaard for anmeldereksemplar)
George R. R. Martin; Isdragen
Cecilie Eken; Natulv
Bodil El Jørgensen; Ravmedaljonen
Gail Carriger; Soulless (graphic novel - læs anmeldelse af den almindelige bog her)
Alice Kuipers; Vores død (læs anmeldelse her - tak til Alvilda for anmeldereksemplar)
Noelle Stevenson; Nimona (graphic novel)
Teri Terry; Mind Games (læs anmeldelse her - tak til Nyt Nordisk Forlag for anmeldereksemplar)
J. R. R. Tolkien; Julemandens breve
Christina Bonde; Skyggesider (læs anmeldelsen her - tak til Tellerup for anmeldereksemplar)
Sidsel Sander Mittet; Blodets Bånd (læs anmeldelsen her - tak til Facet for anmeldereksemplar)
Anja Duna; Damen i den grønne dragt (læs anmeldelsen her - tak til forfatteren for anmeldereksemplar)
Elisabeth Saugmann; Super Mouse og fejlfinderne (læs anmeldelse her - tak til Mellemgaard for anmeldereksemplar)
Chris van Allsburg; Polar-ekspressen
H. C. Andersen; Snedronningen; Nissen hos spækhøkeren; Grantræet; Snemanden; Den lille pige med svovlstikkerne
Anja Christensen; Sig ikke at du elsker mig (læs anmeldelse her - tak til forfatteren for anmeldereksemplar)
Jenny Han; Hvis du bare var min (læs anmeldelse her - tak til Lovebooks for anmeldereksemplar)


Så det er blevet til en masse forskellige bøger - hvilket er skønt!

For nu at vende tilbage hvad 2015 har budt på at læseoplevelser generelt, vil jeg først sige at 2015 har været et suverænt læseår for mig. Mit mål var at læse 150 bøger, hvilket jeg i forvejen synes er højt sat, men jeg nåede faktisk 230 bøger! (Jeg samler lige min kæbe op fra bordet!) Det havde jeg på ingen måde forudset eller forventet. De 230 bøger er i alt 45.116 sider - vanvittigt. Det er i gennemsnit 123 sider om dagen.

Herefter vil jeg gerne sige tusind, tusind tak til alle de forlag og forfattere der har været med til at sikre mig læsestof i 2015 - det har været helt vildt overvældende og jeg er meget glad og stolt af den opmærksomhed som bloggen har fået! Jeg ser frem til endnu flere spændende, hjerteskærende, tårevældende, gåsehudsfremkaldende og fantastiske læseoplevelser i 2016 og jeg håber at I stadig vil sponsorere disse fortællinger til mig.


Som skrevet i starten har der været nogle helt fantastiske læseoplevelser i blandt de 230 bøger jeg har læst. Jeg nød fx virkelig meget at læse Jojo Moyes "Mig før dig" én gang til - det er virkelig en bog der står mit hjerte nært. Jeg nød også efterfølgeren, "Efter dig", selvom jeg dog ikke synes den er nær så god som etteren. Jeg har også nydt at stifte bekendtskab med en masse nye danske forfattere, bl.a. Sidsel Sander Mittet som har skrevet den fantastiske fantasyserie Morika, som har taget mig med storm. Det var også i år at sidste bind af "Dæmondræberen", "Revolution" udkom. En fantasyserie der virkelig også står mit hjerte nært - især pga. den fantastiske hovedperson og humoren.



Jeg kunne nævne mange mange flere, fx Jandy Nelsons "Jeg henter solen ned" og "Himlen ved dine fødder", i det hele taget har 2015 været et fantastisk år for young adult-genren. Jeg har læst rigtig mange af dem der er kommet, både de realistiske og dem der er fantasy og sci-fi. Der er virkelig blevet udgivet meget og jeg håber at der kommer ligeså meget til næste år. En bog jeg dog på ingen måde kan komme udenom er "Monster" af Patrick Ness. Det er virkelig en fortælling der rørte mig dybt og grusomt. Jeg indrømmer at jeg græd, meget og selv nu, efter så mange måneder, kan jeg stadig blive helt rørt og varm om hjertet når jeg tænker på den.


Jeg skal også lige nævne et par af de bøger jeg dog helst ville kunne glemme. Jeg er stadig ikke kommet mig over hvor underlig, bizar og mærkelig jeg synes Jennifer Egans "Se på mig" var og at jeg stort set opgav at læse den færdig. En anden er "Ikke en film med en lykkelig slutning" af Steffen Cederborg - en børne/ungdomsbog jeg bare ikke forstod.


Derudover har jeg nydt at stifte bekendtskab med en masse dygtige billedbogs forfattere i forbindelse med mit arbejde som lektør. Det er ikke et område jeg har haft stor kendskab til før, så det har været både spændende og interessant at se hvor meget der rører sig på det felt. Blandt de lektørbøger jeg har læst kan jeg ikke komme udenom "Foråret der forsvandt" af Tore Leifer og "Pigen med den sorte kuffert" af Christine Lund Jakobsen. Det er to meget forskellige billedbøger, men begge meget smukke i deres udtryk.


Det tror jeg må være ordene for i år. Jeg vil slutte af med at vise jer mine bedste 9 billeder på Instagram og igen sige tak for i år - jeg glæder mig til at dele endnu flere bøger med jer i 2016!

Godt nytår til jer alle sammen!

onsdag den 30. december 2015

Anja Duna; Damen i den grønne dragt


Anja Duna; Damen i den grønne dragt

Bagsidetekst:
Denne dag gjorde damen i den grønne dragt som alle andre dage: Bad om regningen lidt i ti. Fik den leveret midt i side 375 og skrev under på dankortkvitteringen med venstre hånd, mens hun knugede bogen i den højre. Alligevel blev netop denne dag spiren til den første kæmpe omvæltning i hendes liv. Men det stod ikke skrevet i de bøger hun læste.

Damen i den grønne dragt lever en beskyttet tilværelse, understøttet af en solid arv. Hun tilbringer dagtimerne læsende på en café, hvis overlevelse afhænger af en gruppe skæve eksistenser. De narrer Damen ind i foretagendet, men ingen har forestillet sig hvilken person, der gemmer sig bag det romanlæsende ydre, eller hvordan hun reagerer på den uønskede forandring. Snart finder de forandringsuvillige cafégæster sig selv kastet ud på en omvæltende rejse. En rejse, som truer med at rykke grundlaget for deres eksistens fra hinanden.

Damen i den grønne dragt har en fast rutine: hun står op, klæder sig på, spiser morgenmad, tager overtøj på med hjælp fra sin butler og går over gaden til den lille café. Her sidder hun til omkring kl. 10 om aftenen, inden hun betaler regningen og går hjem igen. Alt sammen uden at ænse omverdenen og uden at lægge sin bog fra sig. Det eneste tidspunkt hun gør det, er når hun skifter bogen ud med en ny.

Stamgæsterne på caféen frygter for caféens liv - for der er alt for mange ubetalte regninger til at den kan køre videre. Derfor udtænker de en - i deres øjne - genial plan. De vil narre damen i den grønne dragt til at overtage caféen.

Deres plan lykkedes - lidt for godt. For i deres stille sind havde det håbet at damen ville fortsætte sin faste rutine, så de også kunne fortsætte deres, men sådan går det langt fra. Damen viser sig at være en ressourcestærk kvinde med en masse på hjertet og snart har hun omvæltet caféen fuldstændig. Der må gøres noget - men kan stamgæsterne komme på endnu en plan?


"Damen i den grønne dragt" er en lidt tragikomisk fortælling, hvor vi bliver introduceret til nogle personligheder der til at starte med lader til at være virkelig triste, men som handlingen skrider frem viser mange flere facetter. Disse skæve eksistenser forsøger at finde deres eget fodfæste i både privat- og arbejdslivet.

Forfatteren formår, med få, men rammende beskrivelser, at tegne et meget klart billede af hvilke typer disse mennesker er, så tydeligt at man næsten kan se dem for sig. Som læser får vi et godt indblik i deres tanker, følelser og bevæggrunde og det medfører at vi tydeligt kan sætte os ind hvordan de har det. Selv om det er nogle lidt triste personligheder, lykkedes det dem alligevel at vokse og udvikle sig bogen igennem. De er ikke glade for forandring, men gennem forandringerne kommer de til nye erkendelser af dem selv og det liv som de har levet indtil videre. De får lyst til at lægge stilen om - selvom det er svært. Det er en historie der fint fortæller om hvad der sker i ens liv når den normale livsstil bliver truet af store omvæltninger og hvordan forskellige mennesker håndterer sådanne omvæltninger.

Det er en fin fortælling om at finde både en balance og en mening med tilværelsen som man kan være tjent med. Skrivestilen er interessant - vi lærer fx aldrig damen i den grønne dragts rigtige navn. Selv om den godt kan være kritisk, er det med en komisk undertone der tydeligt skinner igennem. Damen i den grønne dragt får sagt meget mere i gang end hun selv er klar over og selvom hun ikke tror det har nogen effekt på hende selv, ender hun også med at få en åbenbaring.

Tak til forfatteren for bogen!

Fakta:
Forlag: Skrivetid
Udgivet i: 2015
Antal sider: 194
4 ud af 5 stjerner

søndag den 27. december 2015

Sidsel Sander Mittet; Blodets bånd


Sidsel Sander Mittet; Blodets bånd (Morika, #3)

Bagsidetekst:
Korau, Eshri og deres venner har slået Oryndro i Makan og reddet Aubr, men krigen er langt fra overstået. Selvom hilaer og morikanerne nu kæmper side om side, er deres forenede styrker ikke nok. Hvis de skal vinde krigen, må anderledes kræfter i spil. Alt har sin pris, men de er nødt til at gå videre på trods af store personlige omkostninger. Samtidig kaster historien sin skygge ind over flokken, og snart må de sande, at det er nødvendigt at konfrontere fortiden for at vinde fremtiden.

I sidste bind i serien om Morika kæmper vores venner meget forskellige salg inden det endelige opgør med Oryndro.

Eshri, Oryn og Zaak er taget til Raudra, som nu er blevet Oryndros hovedkvarter. De forsøger at finde frem til et helligt træ og en hemmelighed, som de håber kan redde dem alle. Det koster blod, sved og tårer at finde frem til det og undervejs er de flere gange i livsfare. Samtidig må Eshri indse at hun stadig føler noget for Oryn og den erkendelse, blandet sammen med det hun oplever, sender hende ud i kaos og både Oryn og Zaak frygter for hendes liv.

Korau og hilaerne kæmper også mod Oryndro i forsøget på at sikre bjerglejren hvor Eshris bror stadig befinder sig. Det ender med mange blodige slag og undervejs må de sige farvel til mange gode venner. Da sandheden går op for Korau starter et kapløb for at nå til Raudra i tide inden Eshris, Oryn og Zaaks forehavende bliver opdaget - for det kender alle prisen for forræderi: døden.


"Blodets bånd" er den hæsblæsende afslutning på en fantastisk serie der har taget mig med storm. Jeg er blevet mere og mere begejstret jo mere jeg har læst og jeg var meget vemodig da jeg gik i gang med denne.

Forfatteren er lykkedes med en solid fantasy fortælling, i et univers der bare fungerer og med personer, der på trods af deres forskelligheder, finder ud af at arbejde sammen for at opnå et fælles mål. Selvom historien er uden tid, kan der nemt trækkes paralleller til vores virkelighed og det der sker omkring os - det er virkelig godt skruet sammen.

Til alle fantasyelskere derude, er her et virkelig godt bud på årets serie - da den byder på meget mere end blot en gennemtænkt og velfungerende historie. Jeg vil tænke tilbage på de tre bøger med en varm følelse om hjertet og samtidig begræde at der ikke kommer mere. Tak for oplevelsen og for at jeg ikke fik ret!

Tak til Forlaget Facet for bogen og til forfatteren for den fine hilsen!

Fakta:
Forlag: Forlaget Facet
Udgivet i: 2016
Antal sider: 330
5 ud af 5 stjerner

lørdag den 26. december 2015

Christina Bonde; Skyggesider


Christina Bonde; Skyggesider

Bagsidetekst:
Har du nogensinde forvekslet drømme med virkelighed? Tricias tvillingesøster har begået selvmord. Forældrene taler ikke om det, eller om den spiseforstyrrelse Tricia har levet med siden barndommen. I et forsøg på at flygte fra virkeligheden finder Tricia trøst i fantasier om en mand. Fantasierne udvikler sig til drømme, og da en mystisk flaske dukker op og drager hende med velvære, trækkes Tricia længere og længere ind i en parallel opfattelse af virkeligheden. Flere unge kvinder begår selvmord omkring hende, og snart på Tricia sande at det livstruende mareridt har diabolske rødder i hendes egen barndom. 

Tricia lever et normalt liv - hun går på arbejde, forsøger at holde kontakt med sine veninder og hun passer sin søn og sin mand. Selvom hun burde føle sig tilstrækkelig og værdsat, er det dog langt fra de følelser Tricia går rundt med dagligt. Der tales ikke om hendes problemer - eller familiens problemer for den sags skyld.

Tricia har derfor opfundet en perfekt mand der giver hende det hun hungre efter - opmærksomhed, kærtegn, søde ord og ikke mindst kærlighed. Sådan opfatter Tricia det i hvert fald. Snart må hun dog sande at hendes drømme og fantasier bliver blandet sammen - hun ser drømmemanden i sin dagligdag, selvom det burde være umuligt. Hun opsøges også af andre personer der alle sammen vil have hende til at være stærk og tro noget mere på sig selv.

Det er dog ikke det eneste de vil have af hende. Tricia befinder sig snart i en virkelighed hun ikke kan skelne fra sine drømme og hun kan ikke skelne drømmene fra virkeligheden. For at finde frem til sandheden skal hun begive sig længere ud og dybere ind i sig selv, end hun har været før - og hvad mon hun finder der?


"Skyggesider" er gys sat i en paranormal kulisse. Allerede fra første side fornemmer vi de mørke kræfter der kommer til at fylde mere og mere som historien skrider frem. De syv dødssynder spiller en central rolle i historien og det samme gør kirken - hvilket leder tankerne hen på noget der ligner eksorcisme og et overdrevet (usundt) forhold til Gud.

Som læser skal man holde tungen lige i munden, da vi konstant skifter fra virkeligheden til drømmeverdenen, hvilket godt kan være lidt forvirrende i starten, men jo længere du kommer ind, jo bedre mening giver det.

Normalt har jeg ikke noget problem med paranormale historier, mystiske væsner og mørke kræfter, men der er et eller andet ved den her historie der ikke helt trykker på de rigtige knapper for mig. Misforstå mig ikke, bogen er velskrevet, siderne vender sig selv og den er rigtig spændende, men der er bare et eller andet - jeg kan ikke helt sætte fingeren på det. Dette er den eneste grund til at den ikke får 5 stjerner.

Tak til Tellerup for bogen og til forfatteren for den fine hilsen!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2015
Antal sider: 279
4 ud af 5 stjerner

fredag den 25. december 2015

Teri Terry; Mind Games


Teri Terry; Mind Games

Bagsidetekst:
Luna er anderledes. Hun har en hemmelighed, som ingen må opdage. Hvis de gør, kan det koste hende livet. Hun bliver nødt til at spille med i deres spil, på deres præmisser, ellers risikerer hun alt.

Luna er Nægter. Hun har ikke et implantat der gør at hun altid er online og kan rejse mellem de utallige virtuelle verdener. Hun er Nægter fordi hendes mor døde mens hun var koblet op og hun er Nægter af en anden grund, en grund som hun holder hemmelig for alle - bortset fra hendes familie.

Men så udtages Luna til Prøven - hvilket er uhørt, for det første fordi hendes karakterer ikke er gode nok og for det andet, fordi hun intet implantat har. Hun overbevises dog om at tage afsted og snart befinder Luna sig i stor fare og er ikke sikker på hvem hun kan stole på.

Kan hun stole på sin hacker ven Hex? Eller barndomsveninden Melrose? Eller ham med sølv hackermærkerne, ligesom hendes mor havde? Luna må lære at stole på sig selv og sine evner for at kunne overleve og finde frem til sandheden, der er langt værre end hun nogensinde kunne have forestillet sig.


Jeg var meget betaget af Teri Terrys serie "Slettet". Det var en dystopisk fremtidsfortælling af den mere dystre slags. Historien og den virkelighed den foregik i, fandt jeg meget interessant. Så jeg havde høje forventninger til denne.

Den første 3/4 synes jeg er vildt spændende. Vi bliver introduceret til et fremtidssamfund hvor livet nærmest kun kan leves på nettet - jeg kom til at tænke på filmen Surrogates med Bruce Willis, den omhandler nemlig noget lignende. Samtidig bliver vi præsenteret for en familie der i virkeligheden er dybt dysfunktionel, men forsøger at skjule det.

Luna er den rebelske teenager, der forsøger at gøre oprør, men ikke så meget at det skader hendes familie. Vi finder hurtigt ud af at familien gemmer på en mørk hemmelighed, som bliver noget af det bærende igennem resten af historien. Skrivestilen minder meget om "Slettet"-serien og der er også et par referencer til den serie i bogen, hvilket jeg dog synes var lidt malplaceret.

Den sidste 1/3 følte jeg var noget forjaget. Vi skal have bundet mange løse ender sammen på kort tid. For min skyld kunne bogen sagtens have været 100 sider mere - så der havde været god tid til at afslutte alt det der bliver begyndt. Det ødelægger ikke mit helhedsindtryk, men det gør at man sidder lidt fortumlet og forvirret tilbage når sidste side er vendt, fordi det hele lige pludselig skulle gå så hurtigt og det er lidt synd.

Tak til Nyt Nordisk Forlag for bogen!

Fakta:
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Original titel: Mind Games
Udgivet i: 2015 (både på engelsk og dansk)
Antal sider: 351
4 ud af 5 stjerner

onsdag den 23. december 2015

Palle Diaz-Cordoves Sandager; Første port under himmelen


Palle Diaz-Cordoves Sandager; Første port under himmelen

Bagsidetekst:
Et cirkus er blevet frarøvet en vigtig magisk diamant. Verner og hans blodbrødre vil skaffe artisterne en ny. På en mærkelig togtur møder de Hr. Altid På Farten, som fortæller dem, hvor de kan finde et kort. Kortet viser vejen til første port under himmelen, hvor diamanten findes. Efter togturen møder de glatbarberede geder og rider på ulve i deres søgen efter diamanten. Flere gange støder de på en tyvagtig bange, som også er ude efter diamanten. Med snilde lykkedes det for Verner og hans blodbrødre at snyde banden.

Verner og vennen Sigurd slår græs for en ældre dame. En dag fortæller hun dem om nogle slægtninge, der er cirkusartister. Imidlertid har artisterne nu det problem, at den magiske diamant, ved hvis hjælp de kan udføre de mest fantastiske numre, pludselig er væk. Stjålet! Under et show! De er derfor blevet fyret og har besluttet sig for at starte deres eget cirkus, men uden diamanten er dét ikke meget ved.

Verner og hans blodbrødre beslutter sig for - efter at have set en horribel forestilling - at hjælpe dem, og på vej hjem i toget sker der pludselig noget magisk. De er ikke længere på vej hjem, nej, nu befinder de sig pludselig i et andet tog med kurs mod Taiot. Hverken Verner eller hans venner ved, hvor det er henne. Om bord på toget møder de drengen Igor og Hr. Altid På Farten, og desuden stifter de bekendtskab med tyvebanden, der kommer til at volde dem så mange problemer senere.

Sammen med Igor beslutter de sig for at forsøge at finde en ny diamant til de stakkels cirkusartister. Det er dog ikke så lige til. Først skal de finde et kort, der viser vejen, til hvor diamanten er, og så skal de hele tiden forsøge at være klogere end tyvebanden, der konstant er i hælene på dem. Vil det lykkedes for dem at få fat i diamanten og komme tilbage med den?


Jeg kan rigtig godt lide ideen bag denne roman. Den er spændende og har flere gode temaer: magi, fantasi, venskab, kampen mellem det gode og det onde. Tanken med en magisk togtur, der fører vore helte til en ukendt verden, hvor de skal have hjælp af indfødte for at klare opgaven, er godt fundet på, og både heltene og hjælperne er vist gode karakterer, hvis man da ellers fik lidt mere at vide om dem. De er meget neutrale, uden særlige egenskaber og specifikke personlighedstræk, der kunne individualisere dem.

Men ...

Sprogligt halter den virkelig, virkelig meget. Det er lige før, at jeg tvivler på, om der er læst korrektur på den! Der er rigtig mange underlige sætningsopbygninger, der bestemt ikke gavner hverken forståelsen eller flowet i fortællingen: "han kan bagefter fortælle, hvilket kort de har set, han kan hver gang sige, hvad det er for et kort, de har set." - for at give et eksempel på en kluntet opbygning. Måske var dette ment som en stilistisk fin gentagelse, men det virker bare ikke.

Der er flere steder, hvor vi får noget at vide, som der ikke følges op på senere. Jeg sad flere gange og undrede mig over noget information, som jeg ikke fik brug for, og også over information, som jeg synes manglede i forhold til forståelsen. Samtidig undrede det mig, at Verner og vennerne i stedet for at undersøge, hvor de er på vej hen med toget, begynder at spille kort, og at de til slut lige pludselig alle sammen har høretelefoner med, så de kan høre musik. Hvor kom de fra?

Det ødelægger virkelig en bog for mig, at sproget ikke fungerer ordentligt. Den bliver tung at læse, og man må kæmpe videre. Selv om sproget er let nok, da der næsten ingen lange og svære ord er, vil jeg ikke mene, at den er velegnet for øvede læsere, som der står i pressemeddelelsen. Selv en øvet læser må kæmpe for at komme gennem 120 sider med så mange sprogfejl.

Tak til Mellemgaard for bogen.

Fakta:
Forlag: Mellemgaard
Udgivet i: 2015
Antal sider: 120
2 ud af 5 stjerner

mandag den 21. december 2015

Alice Kuipers; Vores død


Alice Kuipers; Vores død

Bagsidetekst:
Callie bliver chokeret, da hendes veninde Ivy pludselig flytter ind over for hende efter hovedkulds at have forladt byen tre år tidligere. De to piger genoptager deres venskab, og pludselig er Callies sommer fuld af farver, fester og drenge. Allerede den første dag kaster Ivy sin interesse på Callies lækre klassekammerat, Kurt, der har en mørk fortid. Men noget i pigernes egen fortid kaster lange skygger ind over nuet, og langsomt begynder tingene at køre helt af sporet ...

Callie er aldrig rigtig kommet sig over at Ivy bare sådan flyttede. Forlod hende alene tilbage. Derfor kommer det som et chok da Ivy, glad, smuk og betagende, flytter ind igen. Callie glemmer dog sin sorg, for snart er hun indhyldet i Ivy igen og har svært ved at skelne andre end hende og de muligheder hun giver.

Ivy gemmer dog på hemmeligheder og en stor sorg, som hun for alt i verden forsøger at undertrykke ved at hænge ud med Callie og Kurt. Hun forsøger at forblive positiv, men selv de mindste sprækker bliver til store gabende sår. Snart har hun igen svært ved at opretholde facaden og hun mister langsomt grebet.

Kurt er drengen der er splittet mellem de to piger. Callie som han kender fra skolen og som han gerne vil mere med, men som aldrig rigtig har set ham som andet end en ven og Ivy, den fremmede pige, der pludselig bringer sol og varme ind i hans grå hverdag, hvor en hemmelighed også lurer. En hemmelighed som Ivy forstår bedre end nogen anden.


"Vores død" er en meget tabubelagt ungdomsbog der tager nogle meget tunge emner op og behandler dem på fineste vis. Misundelse, svigt, selvmord, homoseksualitet og afhængighed bliver berørt og vi lærer hovedpersonernes inderste følelser at kende.

Selvom bogen er mørk og dyster, formår forfatteren alligevel at kaste lidt solstrejf ind hist og her. Som læser opnår du en forståelse med personerne. Jeg har selv oplevet nogle af de ting der bliver taget op, og flere gange sad jeg og genkendte mig de følelser jeg havde fra den gang og der synes jeg virkelig forfatteren har ramt plet. Vi føler hovedpersonernes rastløshed, modløshed og fortvivlelse.

Titlen henviser helt sikkert til at nogen dør, men ligesom med "Vi var løgnere" bliver det sandheden først afsløret til sidst og det synes jeg er rigtig fedt. Det gør at man som læser ikke er helt sikker på hvem der får den lykkelige slutning - om det så er den rigtige der får det, vil jeg lade være op til jer.

Tak til Alvilda for bogen!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: The Death Of Us
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 172
4 ud af 5 stjerner

torsdag den 17. december 2015

Gayle Forman; Jeg levede


Gayle Forman; Jeg levede

Bagsidetekst:
Codys bedste veninde, Meg, bliver fundet helt alene på et motelværelse. Hun har begået selvmord, og Cody er knust. Hun og Meg delte alt - så hvordan kunne Cody undgå at se, hvor slemt det stod til? Cody rejser til Megs college for at pakke hendes ting ned. Her finder hun efterhånden ud af, at der er meget, Meg aldrig har fortalt hende. Om hendes roommates - typer, som Cody aldrig ville være stødt på i den lille pæne by, hvor hun selv bor. Om Ben McCallister - en fyr med en guitar og en masse hemmeligheder. Og om den fil på Megs computer, som får Cody til at tvivle på alt, hvad hun nogensinde har vidst om Meg ...

Meg har haft planlagt det hele:
Hvordan hun ville begå selvmord: gift - tjek.
Hvor hun ville gøre det: alene på et motelværelse - tjek.
Hvordan folk skulle finde ud af det: en forprogrammeret mail til familie og Cody - tjek.

Hvad Meg ikke kunne planlægge sig ud af:
Hvor hårdt hendes forældre ville tage det.
Hvor svært hendes lillebror har det med at forstå det.
Og hvor meget skyldfølelse Cody har.

For Cody kan ikke forstå det. Hende og Meg har altid være venner. Bedste venner. De er vokset op sammen. Cody har nærmest boet hos Meg, fordi hendes egen mor ikke var særlig nærværende. Meg og Cody har fortalt hinanden alt - eller det troede Cody i hvert fald. For at gøre Megs forældre en tjeneste tager Cody op til Megs college for at tømme hendes værelse. Her møder Cody Megs roommates og den fyr der knuste hendes hjerte, Ben McCallister. Cody er i chok. Selvom der er mange ting der minder hende om den Meg hun kendte, er der ligeså mange nye sider af hende der kommer frem.

En kommentar fra Megs lillebror ang. selvmordsbrevet sætter for alvor tankerne i gang hos Cody. Var det virkelig Megs egen beslutning? Cody begynder at rode på Megs computer og snart sidder hun med flere spørgsmål end svar.

Kendte Cody overhovedet Meg? Cody bliver mere og mere i tvivl og sammen med tvivlen vokser skyldfølelsen. For Cody ved godt at hun ikke var en særlig støttende veninde. Ben kæmper med samme problem, for han har kort og præcist bedt Meg om at lade ham være i fred. Var det nok til at skubbe hende ud over kanten eller er det en anden der bærer skylden?


"Jeg levede" er en barsk historie om at komme videre når man har mistet sin bedre halvdel, sin sol, sin bedste veninde. Det er samtidig en smuk historie om at man i sorg er stærkere end man troede og at man kan finde kærlighed selv de mest uventede steder og på de dårligste tidspunkter.

Det er også en historie om at komme tabuer til livs. For der er selvfølgelig en grund til Meg begår selvmord, men det er en grund der er blevet fortiet. En grund der vokser og vokser, netop fordi ingen snakker om den. Selvmordsstøttesiderne bliver også taget op i denne, ligesom de gør i "21 måder at dø". Jeg forundres igen over at sådanne sider virkelig findes, men på den anden side, hvad findes ikke på nettet?

Jeg vil ikke sige at historien er rar, kærlig og hjertevarm, men alligevel sidder man opløftet tilbage og kan se ting på en ny måde, når sidste side er vendt. Gayle Forman kan det der med de store følelser, de uudtalte tabuer og sorg - helst blandet sammen med tør humor og enkelte solstråler, så det hele ikke bliver så trist endda.

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: I was here
Udgivet i: 2015 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 271
5 ud af 5 stjerner

mandag den 14. december 2015

Lauren Blakely; Nat efter nat


Lauren Blakely; Nat efter nat (Seductive Nights, #1)

Bagsidetekst:
Clay Nichols er alt det, Julia Bell ikke vidste, at hun ville have og nøjagtigt det, hun ikke kan få. Men Clay er fast besluttet på at gøre Julia til sin. Koste, hvad det vil. Men Julias mørke hemmeligheder truer med, at ødelægge enhver chance for lykke. Men tiltrækningen mellem dem kan ikke benægtes. Kan to mennesker, brændt af kærligheden, lære at stole på den igen, når begær og passion mødes af farer overalt, hvor de går?

Julia havde egentlig opgivet mænd efter sin sidste kæreste. Ikke alene knuste han hendes hjerte, men han har også sørget for at hun nu skylder mange - alt for mange - penge væk til de forkerte mennesker. Julia må derfor trække på sit spillertalent, for at vinde pengene tilbage igen. Men Julia er træt af at kæmpe med fortiden, så da hun møder Clay er hun egentlig parat til at give det en chance med ham. For med ham er alt perfekt - en lidenskabelig og altopslugende kemi i soveværelset samt fornuft og humor uden for soveværelset. Clay Nichols er åbenbart den perfekte pakke for hende, lige bortset fra én ting.

Clay Nichols er en succesfuld forretningsmand. Han har styr på sit liv, bortset fra når det kommer til kærlighed. Hans tidligere kæreste forlod ham med et knust hjerte ovenpå alt for mange hemmeligheder om et narkoproblem, han - selvom han gjorde alt hvad han kunne - ikke kunne få hende ud af igen. Clay er derfor ikke begejstret for løgne og ser helst at sandheden bliver sagt - både i forretningslivet, i privaten og i soveværelset, hvor hans skarpe tunge gør underværker for Julia. Clay har derfor svært ved at forstå Julias reaktion efter en ellers perfekt weekend, men han kan ikke glemme hende.

Julia kan heller ikke glemme ham, men hun gemmer på en hemmelighed som ingen kender til og hun frygter, at hvis hun fortæller den til nogen, vil de også være i farezonen. Hun skal træffe et valg: stoler hun nok på Clay til at fortælle ham det, eller vil hun hellere vende ryggen til det perfekte? Clay skal beslutte sig for om han kan acceptere at Julia har en hemmelighed, eller om han skal glemme hende og forsøge at komme videre?


"Nat efter nat" er en erotisk roman med fart over feltet - da den kun er på 140 sider er der ikke meget introduktion til personerne, men den der er, fungerer rigtig godt. Der er dog som i mange af de andre erotiske romaner jeg har læst: der er et problem der skal løses, mens der også skal være plads til en masse lagengymnastik - og det er der masser af! Det går ikke stille for sig.

Jeg ved ikke om jeg efterhånden er ved at være mættet af erotiske romaner, men selvom ingen af sexscenerne er ens, bliver det alligevel lidt for ensformigt for mig - især fordi der faktisk er en spændende historie ved siden af, som vi ikke helt kommer til bunds i. Det er nok et trick til at få læseren til at ville have mere.

Det er en hurtiglæst og alligevel spændende fortælling krydret med sex og humor - ganske underholdende, men til tider for trivielt og sammenligneligt med andre erotiske historier.

Tak til Plusbog for e-bogen!

Fakta:
Forlag: Flamingo
Original titel: Night After Night
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 140
Læst som e-bog
3 ud af 5 stjerner

lørdag den 12. december 2015

Haidi Wigger Klaris; Skæbnens kald



Haidi Wigger Klaris; Skæbnens kald (Dæmonherskerens arving, #2)

Bagsidetekst:
Efter opgøret i kirken vågner Ally i skovbunden tidligt om morgenen, og det sidste hun husker er dæmonen som greb fat i hende. Da hun genforenes med kredsen, får hun at vide at Jay, Louise og William er forsvundet. Ally er overbevidst om at hullet i det hemmelige rum er en portal til en anden verden og beslutter sig for at tage tilbage til kirken for at finde ud af hvad der er sket. Snart bliver hun konfronteret med sine forfædres synder og må træffe sit livs vigtigste valg.

Ally vågner kold og væk fra kredsen i skoven efter den forfærdelige nat i kirken hvor alting gik galt. Hun mindes svagt hvad der er sket. Hun er dog ikke vågnet af sig selv - en ung fyr står bøjet over hende og der er noget ved ham der virker mærkeligt. Ally er dog for omtåget til at finde ud af hvad det er og da hun bliver fundet af sine venner forsvinder drengen.

Tilbage på skolen går det op for dem at deres kamp mod det onde kun er begyndt og de må lægge planer for hvad der skal gøres og hvem de kan stole på. Der er kommet en ny lære på skolen, som gemmer på en hemmelighed og så melder den mystiske dreng fra skoven også sin ankomst til skolen. Ally er på en måde tiltrukket af ham og jo mere hun lærer ham at kende, jo mere er hun overbevidst om at han også gemmer på en mørk side.

For at redde deres venner begiver Ally og kredsen sig ned i kirken endnu en gang, men som deres held er skruet sammen går det hele selvfølgelig galt og snart står Ally overfor sit livs vigtigste valg - og hvad skal hun vælge med - hjertet eller hjernen?


Anden del af "Dæmonherskerens arving" har et ligeså højt tempo som den første. Vi fortsætter historien umiddelbart lige efter slutningen på første del og netop det at der ikke er gået lang tid, gør at flowet bliver bibeholdt. Vi glider nemt ind i handlingen igen.

En af de ting der irriterede mig lidt i første del, var at vi konstant skulle høre om Allys tanker mht. både Jay og Tom - hvem kunne nu lide hende, hvem kunne hun nu bedst lide osv. Det er der skruet meget ned for i dette bind og selvom der er en ny dreng på banen, er det beskrevet på en mere nedtonet måde end før og det synes jeg er dejligt. Det giver nemlig plads til, at den overordnede handling kan komme til.

Jeg er stadig betaget af serien og universet, der til forveksling ligner vores. Ideen bag historien er gennemtænkt og der kommer endnu mere historie på i dette bind, hvilket gør at vi har endnu flere brikker der skal stykkes sammen - hvilket jeg håber de bliver i sidste del, som jeg glæder mig meget til at læse. For selvfølgelig skal "Skæbnens kald" også slutte med en cliffhanger ...

Tak til Tellerup for bogen!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2015
Antal sider: 248
4 ud af 5 stjerner

onsdag den 9. december 2015

Jandy Nelson; Himlen ved mine fødder


Jandy Nelson; Himlen ved mine fødder

Bagsidetekst:
17-årige Lennie mister pludselig sin søster Bailey. En fatal hjertefejl viser det sig. Varme, livsglade, dejlige Bailey. Lennie føler sig helt alene med sit ubærlige savn. Men der er én, der forstår hende: Baileys efterladte kæreste, Toby. De to søger trøst hos hinanden i deres fælles sorg. Og så dukker Joe op. Den nye fyr på skolen, som aldrig har kendt Bailey, og som taler og smiler til Lennie, så det giver stød i hele kroppen. Nu er Lennie splittet mellem Toby, der giver Bailey liv, og Joe, der giver Lennie liv. Og må man overhovedet føle glæde, når sorgen er så tæt og sort.

Lennie er startet i skole igen efter tabet af sin søster Bailey. Hun føler sig som Moses da han nåede til Det Røde Hav - for alle eleverne går til siden for hende, så hun kan komme til. Lennie vidste at det ville ske, men alligevel er hun langt fra forberedt og hun er på ingen måder forberedt på den nye fyr, Joe, der har siddet på hendes plads og som smiler til hende på en måde, hun aldrig er blevet smilet til før.

Hjemme hos bedstemor hænger sorgen og tabet af Bailey som en stor sky over både Lennie, bedstemor og Big, Lennies onkel. Lennie begraver sig i deres fælles værelse, går med Baileys tøj og kan ikke nænne at begynde at pakke noget af det ned. For hun vil ikke miste hende igen. Baileys kæreste Toby har det på samme måde og da han en dag kysser Lennie, er det både helt forkert og alligevel så rigtigt. Men hvem er det Toby kysser?

Lennie har stort set ikke spillet på sin klarinet siden Bailey døde, men der er noget ved musikgeniet, Joe, der får noget af hende til at ville spille igen. Men kan hun tillade sig at spille og være glad, når Bailey aldrig mere vil høre hende spille? Det er sommer og Joe begynder at hænge ud hjemme hos Lennie hver morgen. Der er en følelse i hende der vokser og vokser når han er i nærheden, men når han forsvinder overvinder sorgen hende og trækker hende mod Toby, for han kan få Bailey frem igen.

Snart må Lennie dog vælge - skal hun vælge Toby, som får hende til at huske, eller Joe, der får hende til at glemme?



Jeg elsker denne bog! Jeg elsker Jandy Nelsons måde at skrive om så livsbekræftende om sorg, tilgivelse og kærlighed. Jeg elsker bedstemoren i denne historie. Jeg elsker den hashrygende og kvindeglade onkel. Jeg elsker Toby for sin helterolle. Jeg elsker Joe for at skrive musik til Lennie. Og jeg elsker Lennie fordi hun til trods for den alopslugende sorg hun befinder i, tør lade sig forelske, være glad og endelig træffe de valg er for hendes eget bedste.

Det er en utrolig smuk historie om at finde sig selv i en verden hvor ens mest fortrolige pludselig ikke er der mere. En historie om at finde modet til at være glad igen, selvom man stadig er i sorg og det er en historie om at finde viljen til at leve, velvidende at alting aldrig bliver som det var en gang.

En hjertevarm fortælling, der ligesom "Jeg henter solen ned" får trykket på alle de rigtige knapper så du sidder tilbage med et smil om læben og med en dejlig fornemmelse af at selvom verden kan være et mørkt sted, så vil der altid være nogen derude der kan tænde lys og jage mørket væk.

"Jeg hørte det her udtryk engang: Hver gang et menneske dør, brænder et bibliotek."

Tak til Gyldendal for bogen!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: The Sky is Everywhere
Udgivet i: 2010 (på engelsk) og 2015 (på dansk - 2. udgave)
Antal sider: 343
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

Jessie Burton; Dukkemageren



Jessie Burton; Dukkemageren

Bagsidetekst:
En efterårsdag i 1686 banker den 18-årige Nella Oortman på døren til et fornemt hus i Amsterdam. Hun er taget fra landet ind i til byen for at begynde et nyt liv som hustru til den prominente købmand Johannes Brandt. Men hverken modtagelsen eller hendes nye dagligdag er, som hun havde drømt om. Johannes er sjældent hjemme, og Nella må forsøge at finde sin plads blandt husets øvrige beboere: Johannes' ugifte søster Marin, tjenestepigen Cornelia og den sorte tjener Otto. Det er ikke nogen nem opgave, eftersom hjemmet er gennemsyret af hemmeligheder og fortielser. En dag overraskes Nella dog af en forsinket, men overdådig bryllupsgave fra sin mand: et gigantisk dukkehus udformet som en tro kopi af hendes nye hjem. Et opsigtsvækkende statussymbol, som samtidig kunne fungere som sysselsætning. Gaven både skræmmer og mystificerer Nella, men adspredelsen er kærkommen, og hun finder snart frem til en dukkemager i byen. Dukkemageren er dygtig, men også usædvanlig sky og hemmelighedsfuld, og da miniaturekreationerne til dukkehuset begynder at spejle virkelighedens verden, bliver Nella for alvor bange.

Nella er 18 år, nygift og på ukendt territorium. Hun er taget til byen for at starte sit nye liv og er nervøs, spændt og usikker på om beslutningen om ægteskab var den rigtige. Trods disse tanker vil hun dog give det et forsøg. Hun får dog ikke ligefrem den modtagelse hun havde forventet af sin nye svigerinde. Faktisk er der ingen der virker oprigtigt glade for at se hende. Heller ikke hendes nye mand. Nella vil dog forsøge at være en god hustru for Johannes. Også selvom hun fornemmer mørke hemmeligheder i husets kroge.

En dag modtager hun et fantastisk flot og stort dukkehus. Et dukkehus der er en tro kopi af hendes eget hus. Hun finder frem til en dukkemager og afgiver en bestilling på et par dukker, men hun modtager meget mere end det. Miniaturemodellerne ligner til forveksling de faktiske genstande, ligheden er så slående at Nella føler sig overvåget. Det hjælper ikke da dukkerne ankommer - perfekte kopier af de virkelige mennesker og selv dukkerne har hemmeligheder.

Mens Nella forsøger at opklare hvordan dukkemageren ved så meget, begynder husstanden at gå op i limningen. Hemmelighederne forbliver ikke hemmelige og de truer med at få bægeret til at flyde over. Samtidig bliver et kæmpe ansvar lagt på Nellas skuldre. Et ansvar hun ikke er i stand til at bære alene, men hvem kan hun betro sig til?


Jeg havde meget høje forventninger til denne bog, men jeg må indrømme at de ikke blev indfriet. Selve det historiske aspekt, beskrivelserne af hvordan det er at leve i 1686, hvordan samfundet var bygget op og hvordan Det Hollandske Ostindiske Kompagni fungerede, er virkelig detaljerede og spændende og det er det hele værd. De giver helt sikkert bogen et løft og giver et virkelig godt billede af det liv som Nella forventes at skulle leve, hvordan hun skal forholde sig og gebærde sig. Som læser er man ikke i tvivl om hvordan der har lugtet ved kanalerne i Amsterdam, hvordan tøjet var at bære og hvor koldt der var om vinteren.

Selve spændingsmomentet omkring dukkemageren bliver - for mig - aldrig rigtig løst. Der bliver bygget på og på, men der kommer ingen løsning. Vi hører om sko under et gardin i mørket i gangen, om lyde på trappen om natten osv., men hvem og hvad - det bliver ikke afsløret. Derfor sad jeg med en uforløst følelse i kroppen da jeg var færdig. For jo selve historien er rigtig god og interessant, men jeg manglede bare noget.

Desværre, for jeg ville virkelig gerne holde mere af den her historie, men ikke alle bøger kan være lige gode.

Fakta:
Forlag: Hr. Ferdinand
Original titel: The Miniaturist
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 441
4 ud af 5 stjerner

mandag den 7. december 2015

Marie Lu; Champion


Marie Lu; Champion (Legend, #3)

Bagsidetekst:
June og Day har begge måtte ofre meget for Republikken, og mens de kæmper for fred, lever de adskilt; June som politiker og Day i militæret.

Men ingen af dem kunne have forudset de dramatiske begivenheder, som vil genforene dem: Netop som fredsaftalen er næsten på plads, bliver Republikken alligevel angrebet af Kolonierne, som er overbevidst om, at deres fjende har sluppet et dødeligt virus løs. June får til opgave at nedkæmpe virusset, men lægerne siger, at kun én person er nøglen til at finde en kur: Days bror. Kan June bede den, hun elsker, om at ofre det eneste familiemedlem, han har tilbage? Og vil deres kærlighed overleve de valg, de må træffe?

Imens truer krigen med at bryde ud - de har kun få dage til at beslutte sig ...

June er i lære som Princeps for den nye Elector. Hun bor og lever tæt sammen med Anden, som hun stadig ikke helt ved hvad hun føler for. Der er gået 8 måneder siden Day sagde farvel til hende i hendes lejlighed og forsvandt. 8 måneder hvor de ikke har snakket sammen, men Junes savn er ikke mindre end den grund, og da Anden beder June kontakte Day, bliver hun først glad, men da hun opdager grundlaget for deres samtale bliver hun skræmt. Anden skal bruge Eden, Days bror, til at finde en kur for den virus der er blevet sluppet ud. Men kan og vil Day overgive sin bror til Republikken, som er skyld i at Eden er det eneste familiemedlem Day har tilbage?

Day kæmper med hovedpiner. Han har ikke de kræfter mere som han har haft og det irriterer ham - for hvordan kan han være stærk for Eden og Tess når han er syg? Days tanker går konstant på at beskytte sin bror, finde en kur på sin egen sygdom og June. For selvom der er gået 8 måneder, elsker han hende stadig mere end han er villig til at indrømme. Da hun beder ham om at komme til gallamiddag, tøver han ikke, men tager afsted med det samme - også selvom den pludselig invitation er mistænkelig.

Da de genser hinanden er der ingen tvivl om at deres følelser stadig er intakte, hvis ikke større end da Day forlod June i lejligheden. June frygter for Days reaktion og Day frygter for hvorfor June har bedt ham om at komme.

Kan de komme til en fælles forståelse inden de igen skal bekæmpe fjenden - denne gang mere adskilt end nogensinde før. Kan de nå det inden Koloniernes tidsfrist udløber og inden Days sygdom gør det af med ham?


Jeg synes de to første bøger i denne serie var fantastiske, men denne her - den er fænomenal! Den er virkelig umulig at lægge fra sig når først man kommer i gang. Handlingen er mere højspændt og intens end i de andre bøger, og det er med at holde tungen lige i munden, for den spænder over få dage, hvor der skal træffes mange afgørende valg.

At fortællingen bliver fortalt af både Day og June fungerer stadig rigtig godt og i denne kommer vi endnu tættere på deres inderste følelser og deres bevæggrunden for deres valg. Day som gerne vil beskytte dem han elsker, koste hvad det vil - selv hans eget liv og June der stadig sørger over tabet af Metias, men som finder styrke i at være tæt på Day.

En æra er slut. En fortælling om håb, nyt liv og mindst om kærlighed. Tak for fortællingen og for at Day og June aldrig opgiver helt.

Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: Champion
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 369
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

torsdag den 3. december 2015

Jon Rex Laugen; Den Hvide Pige


Jon Rex Laugen; Den Hvide Pige

Bagsidetekst:
Der er fastalavnsfest på skolen, og Sebastian forvilder sig ned i kælderen. Her møder han hende. Pigen i den hvide kjole. Og da han mærker hendes isnende greb i mørket, flygter han i panik. Dagene går, og i selskab med kæresten Alberte og vennen Muffe forsøger Sebastian at lægge det forfærdelige møde bag sig. Men inden længe viser pigen sig på ny. De tre venner beslutter sig for at grave i kælderens mysterier. Men snart viser det sig at de har vækket en frygtelig kraft. Noget har hvilet i kælderen i årevis, og nu hjemsøger det dem alle tre. Sebastian, Alberte og Muffe ledes ud i en desperat jagt på liv og død. Eneste udvej er at knække den hvide piges uhyggelige hemmelighed.

Der er fastalavnsfest på skolen og eleverne skal lege gemmeleg. Sebastian bliver fundet som en af de første og skal derfor hjælpe med at lede efter de andre. Pludselig for han forvildet sig ned i kælderen, ned i det gamle arkiv, som egentlig er forbudt område. Han er fuldt efter en klassekammerat der gik herned - eller er han? For inden han kan nå at forhindre det, er han alene i mørket. Han fornemmer dog noget i mørket. En pige i en hvid kjole med et uhyggeligt ansigt. En pige der bestemt ikke er levende.

Sebastian overlever besøget i kælderen, om end det nært havde skræmt livet af ham. Efterhånden som tiden går, begynder der at ske mærkelige ting omkring ham, kæresten Alberte og vennen Muffe. De beslutter sig for at finde ud af hvad det er pigen vil.

Det er dog ikke helt uden konsekvenser og snart er de tre venner blevet udsat for flere mordforsøg og flere uforklarlige ting er sket omkring dem, men hvem kan de fortælle om det uden at virke total sindssyge? Og hvem kan de stole på?


I "Skovens hemmelighed" fik forfatteren skræmt mig med den uhyggelige historie om Sebastian og varulven. I "Den hvide pige" sad jeg på nåle, med hastig vejrtrækning og klodsved på panden - der er virkelig et par steder der skræmte livet af mig. Indrømmet, jeg er ret pivet og er ikke så glad for gys og gru, så der sidder nok nogen der ikke synes det er uhyggeligt, men det gør jeg!

Der er nogle ting der er lette at regne ud i historien, men det overordnede plot, regnede jeg først ud sammen med vennerne i historien. Selvom der gives stikpiller undervejs, er man aldrig helt sikker og man bliver i det hele taget holdt ved ilden.

En god og spændende gyserfortælling der ikke ligger slipper sit tag i dig lige med det samme!

Tak til Tellerup for bogen!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2015
Antal sider: 285
4 ud af 5 stjerner

tirsdag den 1. december 2015

November wrap-up

November wrap-up

Så er det blevet den tid igen. Tid til at gøre status for endnu en måned og hvad der er blevet læst. For mit vedkomne har det været en suveræn læsemåned - har i alt læst 22 bøger. I alt 3570 sider. Fordelt på 12 lektørbøger og 10 lystlæsningsbøger. Jeg har - desværre - modtaget mine sidste lektørbøger i et godt stykke tid, da der er noget med løn og barsel, og da jeg går på barsel d. 10/12, holder jeg derfor lige en pause indtil jeg er tilbage på arbejde til efteråret.

Jeg håber så at de næste to måneder indtil termin kan få med at få læst en masse af de bøger jeg har på hylden, men som jeg ikke er nået til endnu.


Lektørbøger:

Pepe & Milli; Hvem er det, der banker?
Kim Fupz Aakeson; Hvidt og blidt og kridt
Ruth Symes; Bella Donna - Heksevænget
Thorstein Thomsen; Holger og fluen
Thorstein Thomsen; Holgers hat
Bodil Aline; Kronborgbanden og jagten på runerne
Barnets første lyde
Barnets første farver
Mette Jørgensen; Rim
Katarina Ekstedt; Emil lærer at stå på ski
Nils Schou; Fregnerne
Inge Hebsgård; Jul på Lavendelgården (e-bog)


Anmeldereksemplarer:

Sidsel Sander Mittet; Vildhunden og panteren (Morika, #2) (læs anmeldelse her - tak til Facet)
Nicola Yoon; Alt eller intet (e-bog - læs anmeldelse her - tak til Lovebooks)
Jon Rex Laugen; Den hvide pige (læs anmeldelse her - tak til Tellerup)
Jandy Nelson; Himlen ved mine fødder (tak til Gyldendal)
Haidi Wigger Klaris; Skæbnens kald (Dæmonherskerens arving, #2 - tak til Tellerup)

Biblioteksbøger:

Kenneth Bøgh Andersen; Den faldne engel (Den store djævlekrig, #5)
Joe Hill; Keys to the kingdom (Locke & Key, #4)
Jesse Andrews; Mig og Earl og den døende pige (læs anmeldelse her)

Købte bøger:

Neil Gaiman; Hans & Grete
Marie Lu; Champion (Legend, #3) (læs anmeldelse her)

Det er blevet til en god blandet stak. Nogle underholdende billed- og pegebøger der nok skal blive brugt når den lille kommer og bliver stor nok. Nogle gode læseoplevelser og nogle mindre gode. Nogle smukke kærlighedshistorier der virkelig varmede i en kold tid. Samt både fortsættelser og slutninger på serier.

Jeg glæder mig til at se hvad december bringer af læseoplevelser og om jeg overhovedet får læst så meget som jeg går og håber på.