tirsdag den 26. maj 2020

Gry Kappel Jensen; Forglem mig ej [Anmeldereksemplar]

Gry Kappel Jensen; Forglem mig ej (Rosenholm-trilogien, #2) [Anmeldereksemplar fra Turbine]

Bagsidetekst:
Lov aldrig en ånd noget. Og hvis du gør, så hold dit løfte. Inden tiden rinder ud.

Sorte, våde rødder gennembrød skovbunden og rakte op efter hende som benede hænder. Hun ville løbe, men det var for sent. Rødderne havde snoet sig om hendes fødder, smøg sig op ad hendes lægge. Den prikkende fornemmelse eksploderede i hende og blev til ild.

Kristine, Kamille, Victoria og Malou er tilbage på Rosenholm Kostskole, men udover timerne i runemagi, klarsyn og nordisk historie har de også noget andet at bekymre sig om. Pigerne har lovet at finde sandheden bag en forbrydelse fra fortiden, som kaster en skygge over skolen, men hver især gemmer de selv på dybe hemmeligheder, der truer med at splitte dem ad ...

Bøger med magiske skoler er ret fascinerende - som det var med Harry Potter og "Kaldet fra Galathea", fylder skoledelen også i Grys serie om de fire veninder. For en der godt kunne lide at gå i skole - i hvert fald noget af tiden - er det virkelig fedt at kunne drømme sig væk til en skole fyldt med magi.

Undervisningen fylder tilpas meget i den her serie. Det tager ikke overhånd, men det er heller ikke så lidt at man ikke lægger mærke til det. Det fylder også fordi lærerne spiller en stor rolle i selve historien - både på den gode og dårlige måde. Mere vil jeg ikke afsløre!

Som det var med "Roser og violer" hører vi historien fra alle fire piger. Det fungerer rigtig godt, da, selvom pigerne er gode veninder, er meget forskellige. Derfor ser de tingene på meget forskellige måder - hvilket ikke altid er en god ting. Især ikke i denne bog, hvor deres venskab virkelig bliver sat på prøve. Hemmeligheder og løgne kan skille selv de bedste veninder ad.

Samtidig er der stadig et mord der skal opklares. Vi får flere og flere brikker til puslespillet undervejs, men vi er aldrig helt sikre på hvor sporene viser os hen. Jeg kan godt lide at blive holdt hen i det uvisse og følge brødkrummerne. Gry formår på fineste vis at skrive en spændende og medrivende historie, der virkelig opsluger og fastholder læseren.

Alt i alt er det en fremragende toer. Vi kommer tættere på pigerne og vi for mere forståelse for, hvorfor de handler som de gør. Samtidig udfoldes eftersøgningen på morderen og vi får endnu flere brikker til puslespillet. Jeg glæder mig til at læse mere og finde ud af hvordan det hele skal ende - for jeg er ikke helt overbevidst om at det nødvendigvis ender godt for dem alle sammen!

Tak til Turbine for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Turbine
Udgivet i: 2020
Antal sider: 427
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar