onsdag den 26. juli 2023

Rebecca Yarros; Fourth Wing

Rebecca Yarros; Fourth Wing

Bagsidetekst:
Twenty-year-old Violet Sorrengail was supposed to enter the Scribe Quadrant, living a quiet life among books and history. Now, the commanding general – also known as her tough-as-talons mother – has ordered Violet to join the hundreds of candidates striving to become the elite of Navarre: dragon riders.

But when you’re smaller than everyone else and your body is brittle, death is only a heartbeat away … because dragons don’t bond to “fragile” humans. They incinerate them.

With fewer dragons willing to bond than cadets, most would kill Violet to better their own chances of success. The rest would kill her just for being her mother’s daughter – like Xaden Riorson, the most powerful and ruthless wingleader in the Riders Quadrant.

She’ll need every edge her wits can give her just to see the next sunrise.

Yet, with every day that passes, the war outside grows more deadly, the kingdom’s protective wards are failing, and the death toll continues to rise. Even worse, Violet begins to suspect leadership is hiding a terrible secret.

Friends, enemies, lovers. Everyone at Basgiath War College has an agenda – because once you enter, there are only two ways out: graduate or die.


Det her er den slags bog jeg har været bange for at læse. Den er ultra hypet på både Instagram og TikTok. Alle roser den til skyerne. Siger at det er noget af det bedste fantasy de har læst. Hvilket er ret store ord.

Men tro mig – den lever fuldt ud op til hypen!

Som I ved foretrækker jeg at læse på dansk, og egentlig mest høre lydbøger på engelsk – og her er fantasy ofte ikke det foretrukne valg. Derfor var det med rystende hænder og tilbageholdt åndedrat at jeg gik i gang med den her – som bog.

Jeg vidste at jeg ville få lyst til at annotere en del undervejs, hvilket er en af grundene til at jeg læste den som fysisk bog og ikke hørte den. Samtidig var jeg bange for at de mange navne ville gøre det forvirrende.

Jeg læste bogen på et par dage og jeg var fuldstændig opslugt! Ikke alene er den virkelig godt skrevet, men handlingen og karaktererne gør virkelig en kæmpe forskel. Jeg elsker Violet som hovedperson. Hun er – selvom hun er ”skrøbelig” – ikke bange for hverken at svare igen, eller tage kampen op. Hun vil ikke give op eller vise svaghedstegn. Det er virkelig en heltinde man kan se op til.

Hendes omgangskreds både støtter og udfordrer hende. Vi bliver klogere på hendes familie og de venner hun omgiver sig med – og uden at afsløre for meget, kan jeg vist godt sige at det ikke er alle der er, som de giver sig ud for at være.

Hele universet er godt beskrevet og gennemtænkt. Der er både sagn, myter og drager der går op i en højere enhed, hvor ingen kan klare sig uden den anden. Samtidig er der hemmeligheder der er holdt skjult gennem generationer og Violet må afgøre med sig selv om, hvem der i virkeligheden er skurken.

Det her er den type fantasybog der er fuldstændig opslugende. Jeg havde lyst til at blive ved med at læse og selv da sidste side var vendt, var jeg ikke klar til at lægge bogen fra mig. Nu må jeg så bevæbne mig med tålmodighed indtil næste bog kommer … så kan det være jeg skal genlæse den her …

Bogen er modtaget i Bookinaboxdanmark som ambassadør.

Fakta:
Forlag: Red Tower Books
Udgivet i: 2023
Antal sider: 498
6 ud af 6 stjerner 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar