onsdag den 6. september 2023

Pernille Engsig Eskildsen & Jakob Brodersen; 2 x flotte billedbøger

Pernille Engsig Eskildsen & Jakob Brodersen; 2 x flotte billedbøger

Velkommen til en dobbelt anmeldelse på to virkelig smukke - og fascinerende - billedbøger. Når du har lukket disse bøger, vil jeg godt garantere at du har haft en lærerig læseoplevelse - og at du har lyst til at læse bøgerne forfra!

I "Liv - den fantastiske historie om evolution" får vi præsenteret ikke kun Jordens begyndelse, men også de første mennesker og dyrs evolution. Vi møder mærkværdige fortidsvæsner - med rimelig svære navne. Vi ser og oplever hvordan dinosaurerne kom, så og uddøde. Vi bliver klogere på hvordan mennesket udviklede sig og blev til det vi er i dag. 

I "Din fantasiske krop - fra urtidsfisk til nutidsmenneske" får vi kortlagt udviklingen af menneskekroppen. Helt tilbage fra dengang vi bare var urtidsfisk, til abelignende mennesker og til det menneske vi er i dag. Vi får svaret på hvorfor vi har en hale og hvorfor der er dinosaurknogler i et menneske foster. Samtidig bliver vi præsenteret for hvilke kropsdele vi har fra hvilke dyr - og det er ikke så lidt endda, vil jeg bare lige sige. 

Selvom formatet på begge bøger kan være lidt uhåndterligt, er de virkelig en fornøjelse at læse i. Sproget er let at forstå - også selvom der er virkelig mange svære ord - og hverken store eller små bliver talt ned til. Tværtimod er de skrevet i et sprog der er detaljeret og letforståeligt. 

Og lad os også snakke lidt om illustrationerne. Kamilla Wichmann ("Funkelgnister", "Sommervenner", "Stik, støv og striber") er virkelig eminent. Hendes streg er levende, smuk og virkelig detaljeret. Man fornemmer kærligheden og dedikationen hver enkelt illustration og der er flere af dem, jeg gerne ville have hængende som plakater. Hatten af for det!

I det hele taget kan jeg give de to bøger mine varmeste anbefalinger. Lån - eller køb dem - læs dem og læs dem så igen. Der er virkelig mange ting at dykke ned i og både store og små vil nyde det.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Udgivelses dato: "Liv" er fra 2018, mens "Din fantastiske krop" er fra 2023.
Antal sider: "Liv" er på 45 sider, mens "Din fantastiske krop" er på 48 sider.
6 ud af 6 stjernen til dem begge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar