onsdag den 21. november 2018

Jojo Moyes; Stadig mig

Jojo Moyes; Stadig mig

Bagsidetekst:
Lou Clark ved for mange ting ...

Hun ved, hvor mange kilometer der er mellem hendes nye hjem i New York og hendes kæreste, Sam, i London. Hun ved, at hendes arbejdsgiver er en god mand, og at hans kone holder noget hemmeligt for ham.

Men hvad Lou ikke ved er, at hun snart vil møde en, der vil vende op og ned på hendes liv. For Josh vil minde hende om en mand, hun engang kendte, og det vil gøre ondt.

Lou aner ikke, hvad hun skal gøre, men hun ved, at ligegyldigt hvad hun gør, vil det forandre alt.

Jeg var meget i tvivl om jeg overhovedet skulle læse bog tre i serien om Lou. Jeg elsker "Mig før dig"! Den vil nok altid stå som en helt speciel læseoplevelse og jeg anbefaler den stort set altid til dem der efterspørger en god kærlighedsroman. "Efter dig" derimod var jeg ikke så glad for. Den manglede den sjæl og stemning som første bog havde, og det hele blev bare lidt for søgt i den. Derfor havde jeg det meget ambivalent over at hun ville skrive endnu en og det er nok også derfor at jeg har ventet så længe med at læse den.

Nu har jeg så læst den (det meste af den som lydbog), og jeg er faktisk rigtig godt tilfreds med den. Den er ikke på højde med "Mig før dig", men den er i hvert fald bedre end "Efter dig" (heldigvis!).

"Bøger lærer en om livet. Bøger lærer en at føle empati. 
Men man kan ikke købe bøger, hvis man dårligt nok kan betale huslejen. 
Så det bibliotek er livsvigtigt for vores lokalsamfund! 
Hvis man lukker et bibliotek, Louisa, 
er det ikke bare en bygning, man lukker. 
Det er håbet, man slukker."

Historien heri er ikke søgt eller for meget. Lous problemer fylder meget og hun har meget svært ved at finde sig selv i New York, langt væk fra alle hun kender og holder af. Will spøger stadig og i denne får vi også indsigt hans oplevelser af The Big Apple. Lou må dog indse at hun ikke kan leve et liv fyldt med valg som andre ville have truffet - hun bliver nødt til at træffe sine egne valg og stå på egne ben. Det er en indsigt der er hård at lære, men ikke desto mindre er det noget hun er nødt til. For at få det liv hun fortjener og det liv, Will mente hun fortjener.

Jeg har efterhåndenden læst en del af Jojo Moyes og hun skriver med stor indlevelse om både de personer der er med i historierne, men også om de steder vi befinder os. Jeg har kun været i New York en gang, men jeg kan sagtens fornemme den hektiske stemning og forvirringen over alle de mennesker og larmen der er konstant i en by der aldrig sover. Til sidst i bogen fortæller hun om det research hun har lavet for at få beskrivelserne til at føles virkelige og det er lykkes rigtig godt.

"Stadig mig" er ikke den bedste bog fra Jojo Moyes' hånd, men den kan sagtens læses og nydes, nok ikke så meget som "Mig før dig", men bestemt mere end "Efter dig"! Så sæt dig godt til rette og nyd sidste kapitel i historien om Lou!


Fakta:
Forlag: Cicero
Original titel: Still me
Udgivet i: 2018 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 457
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar