lørdag den 30. december 2023

Årets bedste bøger - 2023

Årets bedste bøger - 2023

Jeg har læst rigtig mange bøger i år … som i flere end jeg havde troet jeg ville få læst.

Og inden jeg begynder at snakke om alt det jeg har læst, vil jeg bare slå fast, at det ikke er en konkurrence om at få læst mest! Hvis du har læst én bog i år, er det også sejt. Hvis du har læst flere, er det også sejt. Læsning skal være af lyst, ikke tvang.

Når det så er sagt, så har jeg årligt en konkurrence kørende mod mig selv. Kan jeg læse flere bøger end jeg gjorde sidste år? Og nej, desværre ikke i år.

I år blev det til 434 bøger!!!

Hvilket er ret vanvittigt, hvis jeg selv skal sige det. Selvom jeg har haft måneder hvor jeg har læst meget lidt, har der også været gode læsemåneder.

De sidste par år har jeg lavet en liste over de bedste bøger jeg har læst i det forgangne år, inddelt efter kategorier. Altså den bedste børnebog, fantasyhistorie, tegneserie osv. I år prøver jeg noget lidt anderledes.

I stedet for at inddele de bedste bøger i kategorier, vælger jeg en bog fra hver måned, som var den bedste jeg havde læst i netop den måned.  Det vil også sige at det ikke nødvendigvis er en bog der er udkommet i 2023, der bliver den valgt som den bedste for hver måned. Der vil heller ikke nødvendigvis være en bog til hver af de kategorier jeg plejer at udvælge.

Slutteligt vil jeg også vælge én bog som bliver kåret som årets bedste bog.

En bog hver måned:
Januar: ”From Blood and Ash” af Jennifer Armentrout
Februar: ”Misteltenen” af Anne-Marie Vedsø Olsen
Marts: ”Lysets vogter – Håbet” af H. L. Phoenix
April: ”Ubesvaret opkald” af Nora Dåsnes
Maj: ”Dragerepublikken” af R. F. Kuang
Juni: ”Himmeløjne” af Trine Bundgaard
Juli: ”Hooked” af Emily McIntire
August: ”Papirhjerter” af Hanne Dagmar Raaberg
September: ”Tilflytterne” af Elisabeth Hjartdal
Oktober: ”Den fantastiske bus” af Jakob Martin Strid
November: ”Drengen, muldvparen, ræven og hesten” af Charlie Mackesy
December: ”Thieves’ Gambit” af Kayvion Lewis 

Årets bedste bog:
Da jeg skrev det her, var jeg ikke i tvivl om hvilken bog det skulle være. Det er godt nok en bog der deler vandene lidt – især bog nummer to i serien, er en der er bred uenighed om. Jeg er endnu ikke selv kommet i gang med den, men den ligger øverst i min stak for januars læsning og jeg glæder mig rigtig meget.

Det er en bog der er blevet udskældt for mange ting – og selvom jeg godt kan nikke genkendende til flere af tingene, så er jeg ligeglad. For det er en bog der virkelig underholdt mig. Jeg kunne have læst 2-300 sider mere og jeg ville have lappet det i mig.

Den spiller på mange klicheer, men det hele spiller bare for mig. Jeg elskede hver side. Hvert plottvist. Hver karakter (eller nej, men I ved hvad jeg mener), hver joke og punchline. Det hele. Jeg er fan, jeg er hooked og jeg elsker den.

Årets bog for mig er ”Fourth Wing” af Rebacca Yarros.

2024
2024 kommer helt sikkert til at byde på bøger der spændende, velskrevne, smukke, romantiske, medrivende og meget mere - og jeg glæder mig til at dele dem med jer!⁠

Tusind tak fordi I følger med her på bloggen, på Instagram og TikTok - jeg elsker at dele mine læseoplevelser med jer!

Vi ses i det nye år!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar