onsdag den 6. december 2023

Nagabe; The Girl from the Other Side, vol. 12

Nagabe; The Girl from the Other Side, vol. 12

Bagsidetekst:
It was inevitable that the road walked by Teacher and Shiva would be sorrowful, but nok all fo their times together were bleak. Many of their days held quiet, shimmering joy; comfortable days of sunlight and soft breezes where nothing of significance happened. Days that remained unseen … until now. These are the side stories of two people – ond human, one inhuman – who linger in the hazy twilight that separates night from day. 

Jeg kan ikke huske hvor jeg faldt over denne serie henne, da det efterhånden er en del år siden. Siden jeg opdagede den er det blevet til 11 bøger og nu denne tolvte bog, som indeholder en håndfuld noveller.

"The Girl fom the Other Side" er en manga om den unge pige Shiva der bor hos Teacher. Teacher er bare ikke en lærer for Shiva, men også en Outsider - og dermed bærer af en skrækkelig sygdom, der kan slå et menneske ihejl, ved en enkelt berøring. Af en eller anden grund er Shiva dog immun og lever trygt sammen med Teacher.  

Tegneserien er utrolig smuk historie. Jeg er vild med den enkle streg, de simple, men alligevel utrolig stemningsfulde illustrationer og ikke mindst med historien - selvom den er barsk og gør ondt at læse. Som læser er vi godt klar over at det ikke kan ende godt for hverken Shiva eller Teacher, men hvordan det rent faktisk ender, vil jeg ikke afsløre - læs hellere serien selv. 

Denne tolvte bog i serien spoiler ikke noget af handlingen i de andre bøger. Det er noveller der viser, at selvom hovedhistorien med Shiva og Teacher er tragisk, så havde de gode stunder sammen.

Shiva skal bl.a. lære Teacher at tegne og bage æblekage, mens han forsøger at lære hende tålmodighed og at ting ikke altid sker i det tempo man gerne vil have det til at ske. Samtidig får man et indblik i hvor meget de to holder af hinanden. Der er en særlig ømhed i tegningerne som vises i både Shivas ansigt og i Teachers kropsprog. Det er en samling meget rørende noveller og jeg sad flere gange med en klump i halsen. 

Hvis du er fan af serien, skal du bestemt ikke snyde dig selv for denne lille ekstra bog og hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med denne fine manga, så gør det endelig. 

Fakta:
Udgivet i: 2022
Forlag: Seven Seas Entertaiment
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar