onsdag den 15. august 2018

Cassie Beasley; Tumble & Blue

Cassie Beasley; Tumble & Blue

Bagsidetekst:
Two families.
One curse.
And only one chance to change everything. 

Jeg har sat mig for at jeg vil forsøge at blive bedre til at læse engelske bøger. Så nu vil jeg forsøge at læse mindst en bog på engelsk om måneden - jeg tæller også lydbøger med. Jeg håber, at ved gøre det, kan blive bedre og hurtigere til at læse på engelsk. Samtidig er der bare nogle bøger der desværre ikke bliver oversat, og hvis man så gerne vil læse dem alligevel, må man så gøre det på engelsk. Jeg har tidligere færdiglæst serier, hvor de sidste bind ikke blev oversat, men nok om det.

Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet af "Tumble & Blue", men jeg var virkelig fanget af handlingen og især det sted historien udspiller sig. Vi møder drengen Blue, der aldrig har vundet noget. Aldrig! Han er en Montgomery, og en forbandet en af slagsen. Andre i hans familie har gode skæbner, han har desværre en dårlig. En der gør at han aldrig kan vinde. Han bliver sendt hjem for at bo hos sin mormor, og nu opdager han, at han faktisk har muligheden for at få en ny skæbne. Det eneste han skal er at finde Munch. Blue møder Tumble Wilson, som også har en forbandet skæbne - deres familier var nemlig tidligere rivaler og delte den skæbne som Munch tilbød dem - den skæbne der har ødelagt flere generationer hos begge familier. Nok må være nok - Tumble og Blue sætter sig i hvert fald for at finde Munch. Men hvordan kan de vinde, når Blue aldrig vinder noget?

Hele denne sælsomme historie foregår i Okefenokee sumpen og det hele er meget sydstatsagtigt. Det er virkelig fedt. Der er gammel overtro, tandløse gamle damer, overspisende fætre, tvillinger med sære ideer, masser af mad og en stor familie, en masse gammel skrot og en lidt uhyggelig stemning. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på "True Blood" da jeg læste den - udelukkende fordi jeg forestiller mig at scenariet kunne se sådan ud. Forsiden har også et lidt mystisk skær over sig og de tre linjer på bagsider, viser tydeligt at der ikke er tale om nogen almindelig historie.

Jeg havde ikke troet at jeg ville blive så opslugt af historien som jeg blev. Jovist, sproget er ikke så svært, den er trods alt skrevet til børn på mellemtrinnet, så fangede historien alligevel og jeg havde svært ved at lægge den fra mig. Jeg var virkelig underholdt. Jeg grinte over de forskellige personer vi møder, jeg fik ondt i maven over Blue og Tumbles kamp for at nå Munch og jeg fik gåsehud over hvad der skete der - det er ikke småting! Samtidig blev det flere gange tydeliggjort at hovedpersonerne er børn, især i deres naivitet over hvordan verden er skruet sammen, er godt lavet. Tumble møder sit livs helt - blot for at opdage at skinnet ofte bedrager.

Alt sammen pakket ind i mystik, sommervarme, kold lemonade, familiekærlighed, naivitet og stædighed - for hvis man virkelig er utilfreds med sin skæbne, må man jo gøre noget for at ændre den!

Fakta:
Forlag: Dial Books
Udgivet i: 2017 (på engelsk)
Antal sider: 392
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar